Luxeprobleem

Af en toe is het gewoon wat teveel. Dan word je overladen met teveel leuke dingen. Gelukkig leuke dingen. Juni is een drukke maand. Werken, een gezin maar eigenlijk zijn het de leuke dingen die aanvoelen als teveel. Wat een luxe probleem.

 

Ik zie het overal om me heen. Een vriendin bevestigde dat nog even na mijn vraag: „Avondje plannen?"„Ehh", zegt ze, er volgde een vermoeide zucht: „Ik kan pas na de vakantie, zit echt overvol."

 

Ik weet eigenlijk ook niet eens over welke leuke activiteit ik zal schrijven. Ik heb echt zoveel leuke dingen gedaan. Het is zomer, dan wil je genieten op elk vrij moment. Al was het af en toe wel weer te warm. Inderdaad, luxeprobleem.

Ik zie de zon en dan haal ik, hup, mijn 'to-do in the summer' lijst erbij. We gaan alles doen wat bij de zomer hoort. Naar het strand, het bosbad , bbq-en, terrasje pikken, ijsje halen en we halen de waterpistolen uit de schuur. Voor je het weet regent het en heb je niet genoten van de zon.

 

Mijn zoon is, net als vele anderen, ook nog in deze heerlijke maand jarig. Wat was ik vroeger jaloers op mensen die in de zomer jarig waren. Een kinderfeestje buiten houden, dat wilde ik als 'winterkind' ook. Maar mijn zoon wilde helemaal geen buiten feestje, hij wilde, net als de anderen, naar het indoor speelparadijs. Tuurlijk, met vijfentwintig graden in een zweethok zitten. Dat kan je vergelijken met een strak jurkje passen met klotsende oksels in een heet en klein pashokje. Maar het is zijn feestje. Dus genoot ik van de oververhitte, maar oh zo blije kindjes met hun natte nekhaartjes. Ik nam nog een slok water, keek om me heen en voelde me één met de andere ouders.

 

Juni, het is gewoon druk. Het zijn de laatste weken op school, rapportgesprekken, nog even wat knutselen voor de juf. Best lastig als je geen knutselaar bent en de kinderen ook een andere hobby, lees Ipad, hebben.

 

En er zijn nu zoveel leuke dingen te doen. Zo was ik op de 'Open boerderijdagen'. Met paard en wagen genieten van de natuur en de dieren. De festivals, bijvoorbeeld Lepeltje Lepeltje, die wil je ook niet missen. De marathon, een etentje, borreltje hier, feestje daar. Wijkfeest in Nieuwland, ik zou het bijna vergeten. Ik heb er gewoon de hele dag gezeten. Gezellig, lekker weer, genoten. 

 

Wat een luxe probleem, druk zijn met teveel leuke dingen. Geniet ik eigenlijk nog wel optimaal van de leuke dingen die ik doe? Als je niet meer weet wat je allemaal hebt gedaan de afgelopen weken, is het dan teveel? Is het dan tijd voor vakantie? 

De komende weken is het voor de krant in ieder geval vakantie. En dus ga ik de komende weken genieten en leuke dingen doen. En wat uitrusten, denk ik. 

Wat een luxe.

Bianca Snel