Weinig te doen

Heeft u de krant en mij een beetje gemist? Er heerste rust in Amersfoort, de feestjes waren op een hand te tellen. Ik kon mijn autootje weer gewoon kwijt op mijn eigen plekkie, maar dat duurt niet zolang meer. Vanaf volgende week zal iedereen wel weer parkeren op de Dollardstraat waar het nog gratis is.

Uw stukkiesschrijver heeft weinig te doen gehad. Gezellig op de thee (!) geweest bij Joke Sickmann die haar 85e verjaardag vierde in De War waar er een binnentuin is gerealiseerd waar je heel knus je receptie of verjaardag kunt vieren. Netwerken of krantje lezen tussen de vele (tropische) planten is ook een optie. Deze plantenkas heeft iets van een klein oerwoud waar je helaas tevergeefs op zoek gaat naar rondslingerende apen, geruisloos voortkruipende slangen en bloedzuigende vleermuizen. De krasse Joke is nog steeds schrijf- en strijdvaardig. Heeft binnenkort iets te melden maar daar mocht ik geen mededelingen over doen.

Een drankje en muzikale omlijsting door Jazztrio High Five waren er wel bij de expositieopening in de monumentale Joriskerk van 100 jaar De Stijl. Enthousiast werden we rondgeleid door Mirjam 'Forever Young' Barendregt en voorgesteld aan jonge kunstenaars die op deze prachtige locatie hun kunstwerken tentoon mochten stellen. De expositie loopt nog tot 3 september.

Verder kabbelden de weken voort. Bij tandartsbezoek in Achterveld had ik geen gaatjes en kreeg een Dopper (soort waterfles) cadeau met het logo van 'De Drie Linden'. Zou toch bijna 'De Drie Ringen' opschrijven! De Koppel en Kwekersbrug gedraaid (géén storingen) en op mijn gemak naar de slijter in Hoogland gefietst voor een paar speciaalbiertjes. Kreeg tot mijn grote verrassing een nieuwsbrief over bier uit het Soesterkwartier, het zogenaamde Soester Kwartierbier. Binnenkort komt hun brouwsel op de markt, het Vlierbier. Een lekker fris zacht bier met stuivende vlierbloesem en vers citroensap, schrijven Gerbrant en Dimitri op hun website. Sociale contacten aangehaald. Op familiebezoek in Utrecht Kanaleneiland en Zeist geweest. Gewoon een gifvrij eitje gegeten uit de eierautomaat van de biologische winkel van de familie Spijker uit Soest. Ik straal in het donker geen geel licht uit, ben kerngezond en mijn organen functioneren naar behoren. Wens alle getroffen kippen en eierboeren heel veel sterkte.

Tevens hoop ik op nog een beetje zonnige zomer want het bier/wijn en eetfestival Kannen & Kruiken staat voor de deur. Dat mag niet ten onder gaan aan razende rukwinden, plensbuien en voorbij drijvende foodtrucks. Heb ook nog een havenmeester (Pascal P.) zien spartelen in de Eemhaven, hij bleef ongedeerd.

Vreselijk gelachen om twee buurtkindjes. Anne Lynn en Mathieu kwamen aan de deur met zaadjes van de stokroos. Of ik ze wilde kopen, voor 5 cent kreeg ik 10 zaadjes. Grote opwinding bij de kleuters toen ik 200 zaadjes bestelde. Toen hun moeders ongerust kwamen kijken waar hun kroost toch bleef waren ze pas bij 133!

Joop de Keijzer