Amersfoortse directeuren helpen bij opening JINC

13-04-2016, 21:21 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 15 april 2016, 09:00 tot 11:30

Locatie:

Amersfoort

Op vrijdag 15 april 2016 opent JINC, bekend van JINC Baas van Morgen, haar vestiging in Amersfoort. Tijdens deze opening worden vmbo-leerlingen van het Trivium College klaargestoomd voor het vinden van een goede stageplek of bijbaan met een speciale sollicitatietraining. Twaalf bestuurders en directeuren staan een ochtend voor de klas en leren hen de fijne kneepjes van het solliciteren. JINC helpt kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt, omdat elk talent telt.

Onder andere Herke Elbers (directeur Gemeente Amersfoort), Pim de Vogel (voorzitter Ronde Tafel Amersfoort) en Wiebe Lempke (directeur AV Brothers) nemen deel als trainer. Zij delen hun expertise en ervaring met de leerlingen. Dit begint meestal met basisvaardigheden, zoals: een goede eerste indruk maken en zelf ook vragen stellen. De sollicitatietraining vormt de officiële start van JINC in Amersfoort. Mariette van Wessem, vestigingsdirecteur JINC Utrecht en JINC Amersfoort: "Vreemde ogen dwingen. Bij de Sollicitatietraining kunnen leerlingen ècht ervaren hoe het werkt om te solliciteren, waarbij door de persoonlijke aandacht hun zelfvertrouwen groeit."

Brug tussen onderwijs en bedrijfsleven

In de projecten van JINC wordt een brug geslagen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. "Voor onze leerlingen is betekenisvol leren essentieel. Het motiveert leerlingen als leren meer betekenis krijgt. Sollicitatietraining is hiervan een voorbeeld", aldus Jan Nijhof, directeur Trivium College.

De start van JINC in Amersfoort wordt mogelijk gemaakt door Ronde Tafel Amersfoort en Voestalpine Polynorm. Hierdoor krijgen dit schooljaar in Amersfoort 175 leerlingen een sollicitatietraining. Komende schooljaren breidt JINC in Amersfoort verder uit met Sollicitatietrainingen en Bliksemstages (snuffelstages van een ochtend).