• Boekpresentaie Bertha Kruizinga

    Eddy Boevink

Boekpresentatie 'Graag gedaan' door Bertha Kruizinga

14-11-2017, 08:30 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 16 november 2017, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Arnhemseweg 1, Binnenstad
Zin book & gift store
Binnenstad

Dan kan ik het niet laten en ik vraag: 'Wie ben ik eigenlijk voor jou?' Ogenblikkelijk stopt ze met het wassen van m'n rug. Haar stem schiet omhoog: 'Hoezo?' 'Gewoon,' zeg ik. Na een paar lange seconden leg ik uit: 'Je helpt m'n blaas legen, je wast me, je kamt mijn haar en straks ga je de doorligplekken insmeren. Maar wie ben ik voor jou?' Achter me hoor ik haar zuchten. Ik vermoed dat ze kijkt alsof ik naar haar cup-maat gevraagd heb.

De hoofdpersonen van deze waargebeurde en verzonnen verhalen zijn verpleeghuisbewoners, hun familie en degene die hen verzorgen.

Deze verhalen zullen de lezer aan het denken zetten, niet alleen over de broze oudere mens, maar ook over datgene wat een mens tot een mens maakt, wat belangrijk is in het leven nu en wat erover blijft als er verlies is van wat nu onmisbaar lijkt. Vragen kunnen boven drijven als: wat heeft mijn naaste nodig? Hoever ben ik bereid met hem of haar mee te gaan in een onbekend en soms onherbergzaam oord?

En hoe lang houd ik het daar uit?

Het boek 'Graag gedaan' is een mooi geschenk voor iedereen die in de (ouderen)zorg werkt, voor mantelzorgers en uiteraard voor ouderen zelf.

 

Hapje en een drankje zijn deze avond inbegrepen!

Bertha Kruizinga is schrijfster en was pastoraal werkster in het verpleeghuis de Wijngaard in Bosch en Duin.