• Op 15 september organiseert 33Toeren het ontregelende en spannende Burst Your Bubble Festival.

    Studio GK15

Burst Your Bubble brengt privacy gevaarlijk dichtbij

02-08-2017, 16:00 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 15 september 2017, 20:30 tot zaterdag 16 september 2017, 00:30

Locatie:

Oude Fabriekstraat 20, Amersfoort
Prodentfabriek
Amersfoort

Op vrijdagavond 15 september om 20:30 uur organiseert 33Toeren in de Prodentfabriek in Amersfoort het baanbrekende Burst Your Bubble Festival.

Burst Your Bubble is een avondvullend programma met muziek, moderne dans, journalistiek, kunst en filosofie rondom het spannende thema privacy. "Privacy is een superactueel onderwerp en het raakt iedereen", zegt de organisatie. "Maar ondanks alle aandacht voor privacy in talkshows, in boeken en op krantenpagina's lijken veel mensen te denken: harstikke interessant allemaal, maar dat gaat niet over mij. Wie na 15 september nog denkt anoniem door de wereld te kunnen reizen, heeft tijdens Burst Your Bubble enorm zitten slapen."

In het programma is ruimte voor actuele talks en interviews, muziek, moderne dans en kunst. De organisatie wil het thema via alle zintuigen bij bezoekers laten binnenkomen.

Onder meer journalist Maurits Martijn van De Correspondent - tevens schrijver van Je hebt wél iets te verbergen en een bekende filosoof geven acte de présence. Er is muziek van singer-songwriter Mevrouw Tamara en performance-kunstenaar Jacco Borggreve verdiept het thema met een spannende show over zijn privacyloze leven. Dansgroep ArtEZ Arnhem maakt met een moderne choreografie een poëtisch statement. Ook belooft de organisatie een aantal surprise acts. "We gaan natuurlijk niet vertellen wat we van plan zijn, maar het wordt wel echt een beetje spannend."

Organisator van Burst Your Bubble is de Amersfoortse Stichting 33Toeren. Onder de paraplu van deze stichting worden innovatieve evenementen op het snijvlak van journalistiek, kunst en cultuur georganiseerd. In 2016 debuteerde 33Toeren met het succesvolle Festival of Nine Columns & Carols. De stichting wordt financieel ondersteund door de Gemeente Amersfoort, de Provincie Utrecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Makers van de evenementen zijn journalistiek bureau Vakmaten Schrijvers, ontwerpbureau Studio GK15 en conceptontwikkelaar De Trawant. Mediabedrijf Dag6 ondersteunt het initiatief als mediapartner.