• De Eemschuumers

    De Eemschuumers

Carnavalsweekend in 't Zandkruuersgat

21-02-2017, 20:50 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 24 februari 2017, 20:00 tot dinsdag 28 februari 2017, 23:59

Locatie:

Kerklaan 3, Hoogland
Concordia
Hoogland

Voor de 41ste keer organiseert carnavalsstichting de Eemschuumers de carnavalsoptocht in Hoogland. Dit jaar vindt de optocht plaats op zondag 26 februari. Prins Bob regeert dit jubileumjaar over 't Zandkruuersgat met als motto "Met Prins Bob de boer op! Wullie boeren al 44 jaar goed".

In Hoogland wordt elk jaar tijdens carnaval alles uit de kast gehaald. Straten worden versierd, spetterende grote en kleine wagens gebouwd en de mooiste outfits worden bij elkaar gezocht. Ieder jaar trekt de optocht ruim 50.000 tot 55.000 toeschouwers. En dat is niet voor niets, want ook dit jaar doen er weer meer dan vijftig deelnemers mee aan de optocht. En wilt u de optocht nog eens op uw gemakje terugzien onder het genot van een kopje koffie? Dat kan dezelfde avond nog om 20.00 bij omroep EVA.

Mocht u willen komen kijken, dan is het goed om te weten dat de optocht start om 13.00 uur op de hoek Molenweg-Hamseweg in Hoogland (gem. Amersfoort). Vanaf hier volgt de optocht de Hamseweg, Zevenhuizerstraat, Esdoornlaan, Acacialaan, Plataanweg, Zevenhuizerstraat en de Kerklaan. Het eindpunt is bij de St. Martinuskerk. Aansluitend is er voor donateurs en optochtdeelnemers groot feest in 't Zottenhok.

Daarnaast staat de agenda van de Eemschuumers vol met leuke carnavalsfeesten. Op vrijdag 24 februari gaat de jongerenraad in 't Zottenhok op safari. Kijk uit dus voor wilde dieren en rondrennende aapjes. Op zaterdagavond gaan zeker alle voetjes van de vloer tijdens het Groot Carnaval. Trek je gekste outfit uit de kast en stap in de polonaise!

De Prins en zijn adjudanten vergeten natuurlijk de allerkleinste niet. Op maandagmiddag komen zij gezellig polonaise lopen en dansjes maken met de kinderen. Ook neemt de Prins alle tekeningen in ontvangst.

Overdag gaat er voor de echte diehards een bus naar Achterveld om de dag daarna af te sluiten met Mooi Wark in 't Zottenhok. Om elf over elf breien we er een einde aan, zodat iedereen kan genieten van een goede nachtrust.

De dinsdagavond wordt traditioneel afgesloten met het Prinsenmaal. Even een rustmomentje, om daarna met een goed gevulde buik nog één keer door te zakken tot twaalf uur tijdens het doordouwersbal. Het weekend zit dus lekker vol, zodat Prins Bob optimaal kan genieten van zijn regeringsperiode in dit jubileumjaar.

Tijdens de evenementen wordt geen alcohol onder de 18 jaar geschonken en is legitimatie plus feestkleding verplicht! Voor iedereen die nog geen 18 is, check deze website: www.18mintocherin.nl.