• Snuffelen op de groene markt

    CNME Amersfoort

'Fête de la Nature' Groene Dag bij Het Groene Huis

14-05-2017, 16:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 21 mei 2017, 12:00 tot 16:30

Locatie:

Schothorsterlaan 21, Amersfoort
CNME Het Groene Huis
Amersfoort

Op zondag 21 mei van 12.00 tot 16.30 uur organiseert het CNME de jaarlijkse Groene Dag. Een dag vol activiteiten over en in de natuur. Er is een markt met meer dan 40 duurzame kramen, de tentoonstelling in het Groene Huis is open en bezoekers kunnen in de oudheid duiken op de Middeleeuwse boerderij.

Bijna alle groene verenigingen uit Amersfoort presenteren zich op De Groene Dag: van de Imkervereniging tot de Dierenambulance, van IVN tot Groei & Bloei en van Wereld Natuur Fonds tot Operatie Steenbreek. Er is veel te zien, doen en kopen.

Er zijn maar liefst 40 kramen vol inspiratie op het gebied van natuur, groen en duurzaamheid. De één met allerlei zuivere zeepjes, een ander met zelfgemaakte jams of groene cadeautjes en er zijn groene bedrijven die korte workshops geven waar je kosteloos en zonder in te schrijven aan mee kunt doen. Uiteraard is er ook lekker en gezond eten en drinken.

Op die dag wordt ook de tentoonstelling in Het Groene Huis "30 jaar het CNME" door wethouder Tigelaar geopend.

Verder op het terrein van Landgoed Schothorst kun je spelen in het bos, water pompen in de natuurspeeltuin, langsgaan bij het Bijenhuis of genieten van wat dan bloeit in één van de bijzondere thematuinen op het Landgoed.

Het Middeleeuws Erf is open, compleet met pasgeboren lammetjes en varkentjes, middeleeuwse attributen en verklede mensen. Kom kijken naar de middeleeuwse poppenkast en luister naar het verhaal van historische bouwers van de middeleeuwse boerderij. Bezoek kramen met vilt en vachten, houten Vikingproducten, natuurlijke stoffen zoals wol en linnen, verfplanten en gevlochten manden. Je kan ook tin gieten tot amuletten en hangertjes.

De Groene Dag maakt deel uit van het landelijke feest van de Natuur 'Fête de la Nature' en de Geluksroute. Voor het volledige programma zie: