• Mezzosopraan Carine Vinke en fagottiste Noortje van Doorn

    Peter Kooreman
  • symphonieorkest Project Reclaim Childhood

    Peter Kooreman

Familievoorstellingen ten bate van Reclaim Childhood in Theater Icoon Amersfoort (Vathorst)

07-12-2017, 17:51 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 17 december 2017, 16:00 tot 17:15

Locatie:

Leeghwater 1, Vathorst
Theater Icoon
Vathorst

Op zondag 17 december worden er in Theater Icoon in Amersfoort (Vathorst) twee muzikale familie-voorstellingen uitgevoerd, waarvan de opbrengst bestemd is voor Reclaim Childhood, een nonprofit-organisatie die Jordanië sportkampen organiseert voor meisjes die noodgedwongen uit Syrië, Irak en Palestina zijn gevlucht. Alle 60 musici leveren een onbezoldigde bijdrage en violiste Iris Kooreman zal vertellen over haar werk als vrijwilliger voor het project.

Componist Peter Kooreman is initiatiefnemer en licht een tipje van de sluier over de inhoud van dit unieke evenement; "Tijdens de matinee én de avondvoorstelling neemt operazangeres en vertelster, Carina Vinke, de aanwezigen van alle leeftijden, mee in het wereldberoemde muzikale sprookje 'Peter en de Wolf', in 1936 gecomponeerd door de Russische componist Serge Prokofjev, waar ieder personage uitgebeeld wordt door een muziekinstrument. Kinderen kunnen op een speelse wijze kennis maken met klassieke muziek.

Daarnaast heb ik voor de 18-jarige Noortje van Doorn uit Amersfoort, fagottist in het Koninklijk Concertgebouw Orkest en winnares van de regionale finale van het Prinses Christina Concours, een fagotconcert geschreven, welke zij en het symphonie-orkest voor het éérst ten gehore zullen brengen. In de première van dit 'muzikale verhaal zonder woorden' staat het thema 'kinderen en oorlog' centraal.

Tijdens het familieconcert onder leiding van dirigent Boudewijn Jansen beleeft het publiek iets mee van de schrik en strijd waarmee kinderen in oorlogstijd te maken hebben. Maar moed en vertrouwen in de toekomst klinken ook door.

Een wijze tekst over ouderschap van de Libanese dichter Kahlil Gibran, door Peter Kooreman gegoten in de vorm van een lied voor mezzosopraan Carine Vinke, onder begeleiding van het strijkorkest, sluit het concert af."

Aanvang: 16.00 uur én 19.00 uur

€ 7,50 t/m 18 jaar

€ 15,- normaal

Kaartjes via www.icoontheater.nl of aan de kassa van het theater

Voor meer informatie zie het Facebook evenement op de Facebookpagina van Icoontheater