• Vragend Wijs zorgt voor structuur in het filosofisch gesprek

    Vragend Wijs
  • Filosoferen kan ook bij daglicht

    Vragend Wijs

Filosoferen in Café onder de Linde met Vragend Wijs

24-04-2016, 17:20 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 14 juni 2016, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Amersfoort

Eén keer per maand (14 juni weer) is Café onder de Linde het filosofisch centrum van Amersfoort. Dan organiseert Vragend Wijs daar een Filosofisch Café. Tijdens deze avond filosofeer je samen met anderen over de vraag waar één van de deelnemers mee worstelt. Door hierover vragen te stellen met de anderen word je wijzer!

Het filosofisch café is openbaar en de deelnemers gaan met elkaar op zoek naar een antwoord op de centrale vraag. Die vraag wordt gekozen uit de vragen die de bezoekers aan het begin van de avond hebben ingebracht. De gespreksleider van Vragend Wijs daagt vervolgens de groep uit om op zoek te gaan naar een antwoord. De eerste stap is dan om de vraag heel helder te krijgen.

Tijdens dit onderzoek blijkt bijna altijd dat er allerlei aannames en (voor)oordelen in je hoofd zitten. Anderen kunnen een nieuw licht laten schijnen op dat vraagstuk. Dat is precies de bedoeling van het filosofisch café: op zoek gaan naar je eigen uitgangspunten en jezelf open stellen voor de visie van anderen. Voor meer informatie hierover kun je terecht op http://www.vragendwijs.nl/cafe.

Er worden elders ook filosofische cafés georganiseerd met een vooraf vastgesteld thema en met een spreker. Zo zijn deze avonden niet! De bedoeling is dat de bezoeker deelnemer wordt en je aan het begin van de avond de centrale vraag gaat bepalen. Zo wordt het gesprek ook echt jouw gesprek! Dat is dan tevens het enige huiswerk: over welke vraag zou jij graag willen filosoferen?

Iedereen die samen met anderen wil filosoferen is van harte welkom. Entree is gratis, je betaalt alleen de drankjes die je nuttigt. Het is tenslotte een café. Aanvang is om 20.00 uur. Kijk voor meer filosofische activiteiten op de website van Vragend Wijs: http://www.vragendwijs.nl/agenda.