• Handelaren in de dop tijdens Koningsdag

  Jeroen Hilhorst
 • Draai aan het oranje Rad van Fortuin

  Jeroen Hilhorst
 • Zou de Koning ook poffertjes eten?

  Jeroen Hilhorst
 • Ook dit jaar wordt er weer geschminkt!

  Jeroen Hilhorst

Grote kleedjesmarkt en veel oranje tijdens Koningsdag in Vathorst!

20-04-2017, 17:30 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 27 april 2017, 06:00 tot 16:00

Locatie:

Cruquius/Leeghwater , Vathorst
Winkelcentrum Vathorst
Vathorst

Grote kleedjesmarkt en veel oranje tijdens Koningsdag in Vathorst!

Nog even en het klinkt 'Oranje boven!'. In de Amersfoortse wijk Vathorst wordt het oer-Hollandse Koningsfeest uitbundig gevierd. Dit jaar op donderdag 27 april met de inmiddels 'beroemde' kinderkleedjesmarkt, muziek, entertainment, sfeervolle horeca én gezellige drukte. De rommel kan van zolder. Bereid je voor op het feest der feesten in het bruisende hart van de wijk Vathorst.

De kinderen van Vathorst bereiden zich er goed op voor. Alle spulletjes waar ze mee uitgespeeld zijn en de kleren die ze niet meer passen gaan in de verkoop op het kleedje. Inmiddels is de kleedjesmarkt in Vathorst uitgegroeid tot een populair evenement in de regio dat jaarlijks vele bezoekers trekt. Vorig jaar was de winkelvloer bedekt met bijna 400 kleedjes. Jaarlijks komen er meer deelnemers bij.

Winkels open van 09-15 uur

De meeste winkels in Vathorst zijn op Koningsdag open van 09.00 tot 15.00 uur en ook 'Hart van Vathorst' is geopend. De supermarkten en horeca zijn ook ná 15.00 uur nog geopend! Kinderen mogen daarom beslist niet voor de entree van de winkels gaan zitten.

Sfeervol plein met DJ en wijnterras

De sfeer van Koningsdag wordt bepaald door honderden kinderen en ouders die letterlijk alles uit de kast halen om er een onvergetelijke dag van te maken. Een Koningsdag zonder muziek kan niet. DJ Dennis van den Hoogen zorgt dan ook voor een passende en swingende muzikale omlijsting. Hij neemt je mee in diverse stijlen muziek van apres-ski tot aan tropische sferen! Wie weet zet hij het Wilhelmus zelfs nog in. Na al het zingen en swingen kan je op het wijnterras genieten van, de naam zegt het al, een heerlijk wijntje.

Feliciteer de Koning en ga op de foto

Koning Willem Alexander wordt dit jaar 50 jaar en het liefst zouden we hem natuurlijk persoonlijk feliciteren. Maar omdat dat niet kan, staat er een videozuil waar je jouw felicitatie voor hem kan inspreken.

Kinderen kunnen zich hiervoor eerst nog laten schminken als prins of prinses, dat maakt zo'n felicitatie natuurlijk extra leuk. Via het speciale fotohokje kan je een leuke herinnering aan deze Koningsdag overhouden. Dus trek je feestelijkste outfit aan, zet je oranje zonnebril op en say 'cheese'!

Volg het meest bruisende winkelcentrum van Amersfoort via

Twitter : #winkelvathorst

Facebook : winkelcentrum vathorst

Website : www.winkelcentrumvathorst.nl