• Hagenpreek op Coelhorst

    Elco Messelink
  • Hagenpreek op Coelhorst

    Jos Vink

Hagenpreek op Landgoed Coelhorst

29-07-2016, 15:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 28 augustus 2016, 16:00 tot 17:30

Locatie:

Coelhorsterweg , Hoogland
Boomgaard Coelhorst
Hoogland

De christelijke natuurbeweging A Rocha verzorgt op zondag 28 augustus een hagenpreek op Landgoed Coelhorst. De Amersfoortse predikant René Barkema houdt de preek over zorg voor de aarde als ons gemeenschappelijk huis. Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten, vertelt tijdens de bijeenkomst onder andere over de natuurwaarden op Coelhorst.

De hagenpreek vindt plaats in de oude boomgaard en is onderdeel van een viering met zang, gebed, interessante informatie over de natuur op Coelhorst en een collecte voor de onkosten. De boomgaard is gewoonlijk niet toegankelijk, maar voor deze gelegenheid opengesteld.

De hagenpreek begint om 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Naar een hagenpreek kom je bij voorkeur natuurlijk op de fiets! Al was het alleen al omdat er bij Coelhorst bijna geen parkeergelegenheid is. Neem ook een stoeltje of plastic zak mee om op te zitten. A Rocha zorgt voor iets fris en lekkers na afloop.

Wanneer: zondagmiddag 28 augustus, 16.00 uur

Waar: boomgaard op Landgoed Coelhorst. Neem vanuit Hoogland de Coelhorsterweg. Iets voorbij het witte kapelletje ligt links de ingang tot de boomgaard.

Meenemen: fiets en stoeltje / plastic zak om op te zitten.

Slecht weer? In geval van dreigend slecht weer: check op 28 augustus rond 13.00 uur op amersfoort.arocha.nl of de hagenpreek doorgaat.

A Rocha is een jonge beweging die zich praktisch inzet voor natuurbehoud, geïnspireerd door het christelijk geloof. De Amersfoortse A Rocha groep werkt op Landgoed Coelhorst aan natuurbeheer. In samenwerking met eigenaar Natuurmonumenten zet A Rocha zich in voor het beheer van de houtwallen en de boomgaard, voor natuurontwikkeling en voor het in kaart brengen van broedvogels en vleermuizen in het gebied.