• aan de slag in de natuurtuin van de Vosheuvel

  margriet
 • handen uit de mouwen!

  margriet
 • Edgar van 033GROEN legt uit...

  margriet
 • Na gedane arbeid....

  margriet

Handen uit de mouwen: Beekdal Natuurwerkdag

27-08-2016, 11:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 10 september 2016, 09:15 tot 16:00

Locatie:

Heiligenbergerweg 187, Amersfoort
stadsboerderij de Vosheuvel
Amersfoort

Liefhebber van de natuur, frisse lucht en lichaamsbeweging? Steek dan de handen eens uit de mouwen, tijdens de Beekdal Natuurwerkdagen! Coöperatie 033GROEN en stichting Elisabeth Groen organiseren elke 2e zaterdag van de maand een leuke gevarieerde natuurwerkdag op en rond het oude Elisabeth ziekenhuisterrein.

Wanneer: zaterdag 10 september, vanaf 9.15

Waar: verzamelen bij de Vosheuvel

NB je kunt je 10 september ook opgeven voor het inspecteren van de vleermuiskasten, 's middags vanaf 13.00 uur

Interesse? Stuur een mailtje naar st.elisabethgroen@gmail.com

www.elisabethgroen.nl

Op zaterdag 10 september steken we de handen weer uit de mouwen. We gaan helpen in de schooltuinen van de Prins Willem Alexander school, want het is een bijzonder groeizaam jaar geweest en alles groeit tegen de klippen op.

's Middags staat onze thuisbasis op het programma: toekomstig stadspark Elisabeth Groen. De natuur krijgt het terrein al aardig in haar greep, in afwachting van de sloop van het oude ziekenhuis. Dat is interessant om te zien, maar de verspreiding van de invasieve exoot reuzenbalsemien proberen we in toom te houden. Gelukkig laat de plant zich vrij makkelijk uit trekken, geen vervelend klusje dus!

Een speciaal middagprogramma wordt verzorgd door Vleermuizen Amersfoort, die met geïnteresseerden de vleermuiskasten langs lopen die we in ons gebied hebben opgehangen. Benieuwd of de vleermuizen hun weg er al heen hebben gevonden? Geef je op!

Stuur je een mailtje dat je komt? Dan kunnen we op je rekenen met een lekkere lunch, tot dan!