• Amersfoort GroeiStad ToerTocht

  Micio Creative Answer
 • Amersfoort GroeiStad ToerTocht

  Fiets033
 • Amersfoort GroeiStad ToerTocht

  Fiets033
 • Fiets033

  Fiets033
 • Amersfoort GroeiStad ToerTocht

  Fiets033

Inschrijving geopend Amersfoort groeistad toertocht 30 april 2017

17-03-2017, 12:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 30 april 2017, 09:00 tot 18:00

Locatie:

, Amersfoort
Sportpark Zielhorst WV Eemland
Amersfoort

De AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd en is een schitterende wielertocht voor recreatieve racefietsers. De route bestaat uit een mix van pittige klimmetjes, afgewisseld met vlakke stukken en glooiend heuvellandschap. Er kan gekozen worden uit drie verschillende afstanden: 50 km, 80 km of 130 km, de afstand kan tot op dag zelf bepaald worden! De start en finish voor alle drie routes is bij de Wieler Vereniging Eemland op Sportpark Zielhorst in Amersfoort. Vanuit het Sportpark wordt er richting de Utrechtse Heuvelrug met haar vele heuveltjes gefietst, zoals o.a. de Amerongse Berg, Leersumse berg, Piramide van Austerlitz, Ruiterberg, Hoogstraat en Laan 1914. Er worden flink wat klim- en daalmeters gemaakt, wat een prachtige ervaring zal opleveren! Men rijdt dan over grote delen van het zelfde parcours van de Amersfoort Groeistad Klassieker welke inmiddels al 18 keer is gereden door de topwielrenners van Nederland en daar buiten..

De AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT is een recreatieve toertocht,maar de deelnemer wordt toch uitgedaagd tijdens de beklimming op de Laan 1914 in Amersfoort. Hier zal een heuse tijdwaarneming plaatsvinden waarmee een klassement wordt opgemaakt. Wie mag zich na de bekendmaking van deze uitslag de Bergkoning(in) van Amersfoort 2017 noemen?

Er wordt gefinisht nadat men de laatste kilometer onder het rode vod is gegaan. Deze laatste kilometer is op het wielerparcours van de WielerVereniging Eemland, waar ook nog even de Col du Knol in het verschiet ligt. Alle deelnemers worden na afloop ontvangen op het finishpodium waar de RondeMiss(ter) klaar staat met de fotograaf. Na de huldiging en het interview met de bekende speaker Nico de Vries kan er nog even genoten worden onder het genot van een drankje en een hapje met sfeervolle muziek op het finishterrein. Het is dan het moment om bij te komen en de verhalen te delen met de wielermaten. Uiteraard zijn alle fans welkom om iedereen te verwelkomen.

Inschrijven; https://www.wveemland.nl/wedstrijden-en-evenementen/groeistad-toertocht/inschrijven/