• Poster jaarconcert

    secretaris LMK

Jaarconcert Luchtmacht Mannenkoor in Amersfoort

18-10-2017, 21:10 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 2 november 2017, 20:00 tot 23:00

Locatie:

Schuilenburgerweg 2, Amersfoort
Kerkelijk Centrum De Brug
Amersfoort

JAARCONCERT LUCHTMACHT MANNENKOOR

Op donderdag 2 november 2017 houdt het Luchtmacht Mannenkoor (LMK) haar jaarconcert. Medewerking aan het concert wordt verleend door de muziekvereniging Juliana uit Uddel.

De wapenspreuk van de Koninklijke Luchtmacht 'Parvus Numero - Magnus Merito (Klein in aantal -Groot in daden) heeft het nu 67 leden tellende koor tot zijn devies gemaakt. Het repertoire is zeer veelzijdig, muziek van oude en moderne componisten, religieus, serieus en lichtvoetig.

Het LMK - het enige mannenkoor binnen de krijgsmacht - ontleent zijn bekendheid vooral aan de indringende wijze waarop het a capella liederen ten gehore brengt. Het koor treedt ook op met begeleiding van muziekgezelschappen. Een aantal leden heeft nog gezongen met Joop de Knegt die, met het toenmalige Luchtmachtkoor, twee geweldige hits op de plaat zette: 'Ik sta op wacht en wij zwaaien af.' De Knegt was toentertijd korporaal bij de Luchtmacht en hij deed voor de begeleiding van zijn liedjes een beroep op het koor. Sinds 17 november 2011 is Rienus Oude Kempers dirigent van het koor. Vaste begeleidster is Marjan Fey.

Muziekvereniging Juliana is een bloeiende, actieve vereniging in Uddel en omgeving. Door het organiseren van eigen concerten, acties en het muzikaal ondersteunen van activiteiten in de regio en daarbuiten zoals het verlenen van medewerking door het fanfareorkest aan het jaarconcert van het LMK wordt bijgedragen aan gezelligheid en saamhorigheid. Het orkest bestaat uit koperen blaasinstrumenten, saxofoons, evenals slaginstrumenten. De fanfare staat onder leiding van dirigent Dethmer Jan van Heerde.

Door beide verenigingen zal een afwisselend programma ten gehore worden gebracht. Het repertoire zal onder andere bestaan uit de werken:

Soldier's song, van Soltan Kodaly (LMK), Pasadena, van Jacob de Haan (Juliana), Frobischer Bay, arrangement Diana Loomer (LMK), Graf Waldersee, van L. Oertel (LMK en Juliana), Vierentwintig Rozen, van Toon Hermans, bewerking G.M. Veldman (LMK), Arsenal, van Jan van der Roost (Juliana), Halleluja, van L. Cohen arrangement H. van de Heide (LMK en Juliana), Thank you for the music, van Benny Andersson & Blörn Ulvaes en de finale '098 (LMK en Juliana).

Datum: Donderdag 2 november 2017.

Plaats: Kerkelijk Centrum De Brug, Schuilenburgerweg 2, 3816 TB Amersfoort

Aanvang 20.00 uur

Zaal open: 19.30 uur

Kaarten: € 12.50 p.p. Zie ook: www.lmkweb.nl/jaarconcert