• Bandoneonist Santiago Cimadeville

    Eigenbeheer

Koninklijke belangstelling voor Voice Company

22-11-2017, 13:30 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 22 november 2017, 13:09 tot zaterdag 16 december 2017, 18:09

Locatie:

Venestraat , Amersfoort
De Kruiskerk
Amersfoort

Het Voice Company koor van Robert Bakker is op dit moment druk bezig met het oefenen voor een Kerstconcert in Argentijnse sfeer op zaterdagmiddag 16 december.

De bekendste Argentijnse componist is Ariel Ramirez, die o.a. de Misa Criolla componeerde. Dit stuk is beroemd geworden vanwege uitvoeringen met José Carreras en Mercedes Sosa.

Minder bekend is zijn kerstcantate Navidad Nuestra. Dit stuk bezingt het kerstverhaal in zes delen, dat zich in dit geval afspeelt op de Argentijnse pampa.

Beide stukken zullen tijdens het Voice Company Kerstconcert worden uitgevoerd.

Bandoneon

Omdat voor de uitvoering ook een bandoneon-speler nodig is, is de van origine Argentijnse bandoneonist Santiago Cimadevilla uitgenodigd.

Dat biedt tevens de gelegenheid het stuk "Adios Nonino" uit te voeren, bij velen bekend vanwege de traan bij Maxima tijdens haar huwelijk met Willem-Alexander.

Tijdens het kerstconcert zal precies hetzelfde arrangement worden gebruikt als tijdens het huwelijk destijds.

Koninklijk gezin

Omdat het om een zogenaamd familieconcert gaat, waarbij ook kinderen welkom zijn, en vanwege het Argentijnse karakter heeft het Voice Company koor het koninklijk gezin uitgenodigd om dit kerstconcert te bezoeken. Nadrukkelijk is gesteld dat het om een incognito-bezoek gaat. Vandaar dat aan dit bezoek verder geen rugbaarheid wordt gegeven.

Het gaat om het kerstconcert op zaterdagmiddag 16 december om 16.00 uur in de Kruiskerk aan de Venestraat 44 in Nijkerk. Het is mogelijk om erbij te zijn door kaarten te bestellen via info@thevoicecompany.org. Kaarten kosten 15 euro; die voor kinderen t/m 12 jaar zijn 10 euro. Voorverkoop bij de volgende boekwinkels: Roodbeen, Bruna en Den Hertog. Zie ook www.hetvoicecompanykoor.nl.

Wijngaard 17 8212 CB Lelystad Tel.: 0320 - 244 202