Leerlingen 't Hooghe Landt zetten zich in voor jongeren in Mozambique

23-03-2016, 16:20 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 24 maart 2016, 09:30 tot 14:00

Locatie:

Amersfoort

Amersfoort, 23 maart

Leerlingen 't Hooghe Landt zetten zich in voor jongeren in Mozambique

Donderdag 24 maart zetten leerlingen van 't Hooghe Landt in Amersfoort zich in met maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor een landbouwproject in Mozambique. Het belooft een geweldige dag te worden met bijna honderd acties, allemaal georganiseerd door leerlingen zelf.

De stichting waarvoor de leerlingen dit jaar geld inzamelen is Young Africa, een stichting die zich inzet voor onderwijs en ondernemerschap in Afrika. Dit sluit goed uit bij waar 't Hooghe Landt voor staat: het bieden van een goede opleiding, mensen zelfredzaam maken en het stimuleren van ondernemerschap.

De acties die worden georganiseerd variëren van kleine acties zoals koekjes bakken en verkopen tot grote acties zoals een sponsorloop en lasergamen. Als klap op de vuurpijl is er aan het begin van de middag een feestelijke afsluiting in de sporthal aan de Trompetstraat. Er zal een grote loterij zijn waarbij de winnaars van een Xbox one en een Ipad air2 bekend worden gemaakt. Lootjes hiervoor worden gedurende de hele dag verkocht voor één euro per stuk. Ook zal er naast de schoolband en zanggroep een speciale bekende artiest komen optreden: een frisse, jonge singer-songwriter Roos Blufpand. De dag wordt afgesloten met de bekendmaking van het eindbedrag.

Met deze actie laten de leerlingen zien dat zij zich willen inzetten voor een ander. Ze gaan er alles aan doen om deze dag tot een groot succes te maken.

Informatie over de actie is te vinden op: www.actiedaghl.nl

Wilt u meer weten of aanwezig zijn mailt u dan naar: info@actiedaghl.nl