• EEMSTADboederij

  C.G. De Vito
 • Lekker Biologisch Proeven

  N. Henke
 • Tuinbouw in eigen stad, De EEMSTADboederij

  J. de Moel
 • Verse eieren van eigen land

  J. de Moel

Lekker, lokaal en leuk. Weer feest op de Eemstadboerderij! Vier de eerste oogstmaand.

11-08-2017, 10:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 19 augustus 2017, 10:40 tot 14:00

Locatie:

Koningsbergenweg 10, Amersfoort
EEMSTADboederij
Amersfoort

Deze zomer organiseert de Eemstadboerderij elke maand een buurtfeest voor iedereen uit de stad en geïnteresseerden uit de buurt.

Na het geslaagde feest in juli is op zaterdag 19 augustus het tweede feest.

Ook deze dag zal gevuld zijn met workshops, een tour over de tuin, kinderactiviteiten en niet te vergeten een proeverij van al het lekkers uit de tuin. Er is namelijk veel te proeven! Augustus is de eerste van de traditionele oogstmaanden. De gaven van het land zijn groot, zo zijn er verschillende soorten heerlijke sperziebonen, de wonderlijke patisson en is de aardappeloogst begonnen. En dat allemaal op biologische wijze, volledig gifvrij en uit eigen stad.

Iedereen is van harte welkom tussen 14.00 en 16.30 u op de Stadsboerderij aan de Koningsbergenweg, achter de Citroen garage aan de Hanzeboulevard, rotonde 11.

De Eemstadboerderij is een combinatie tussen een productie- en zelfoogsttuin. Dit wordt ook wel een CSA (community supported argiculture) tuin of pergola tuin genoemd. De boerderij werkt met aandelen. Dit houdt in dat u van te voren een aandeel koopt. Vervolgens kunt u elke week uw aandeel komen ophalen en als u dat wilt, zelf oogsten. Daarnaast kunt u het aandeel uitbreiden met een vlees-, bloemen- en/of eieren aandeel. Dit allemaal op een gifvrije, duurzame, biologische wijze uit eigen stad. Ook zijn er andere manieren van deelname in de vorm van een werkaandeel of door ondersteunend lid te zijn.

De Eemstadboerderij is ook een plek die ruimte geeft aan uw kinderen bewust te maken hoe voeding groeit en bloeit, zorg i.s.m. Land in Zicht, educatie voor scholen in de wijk of om gewoon even tot rust te komen.

De tuinderij is elke vrijdag en zaterdag tussen 10 en 5 open voor publiek. Je kan dan je oogstaandeel op komen halen of vrijblijvend rondkijken en b.v. een keuze maken uit de producten die we in de losse verkoop hebben. Voor meer informatie en vragen, kom langs of kijk op www.eemstadboerderij.nl en op onze facebook pagina Eemstadboerderij.

En wees vooral welkom op ons feest zaterdag 19 augustus.