• Geshe Ngawang Zopa

    Boeddha's Gompa

Lezing over Concentratie door Tibetaanse Lama in Coffee Corazon

10-10-2017, 22:40 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 19 oktober 2017, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Krommestraat 18, Binnenstad
Coffee Corazon, Krommestraat 18
Binnenstad

De Tibetaanse Lama, Geshe Ngawang Zopa, geeft een lezing over (Gestilde) Concentratie op donderdagavond 19 oktober bij Coffee Corazon aan de Krommestraat 18 te Amersfoort. Met concentratie kunnen we steeds opnieuw onze gedachten op heilzame activiteiten richten. Als we ontdekken dat onze gedachten afdwalen van die goede activiteiten, brengen we ze steeds weer terug, totdat we volledig zijn geconcentreerd en bezig zijn met het ontwikkelen van goede kwaliteiten, zonder enige beloning te verwachten. Dit betekent niet dat we alle conceptuele gedachten moeten onderdrukken en de geest leeg moeten maken. Bijvoorbeeld: wanneer we water dat alle kanten uitstroomt in één richting kanaliseren, wordt de stroom erg sterk. Op dezelfde manier wordt de geest erg sterk als die wordt geconcentreerd in de richting van heilzame gedachten.

Door zijn warme en inspirerende persoonlijkheid heeft Geshe Ngawang Zopa niet alleen het vermogen zijn kennis met ons te delen, maar het ook dicht bij onze belevingswereld te brengen. Geshe Ngawang Zopa is volledig bevoegd en bekwaam om zijn kennis met ons te delen via de vertaling Tibetaans-Nederlands van Berthe Jansen, die ook al hoog gekwalificeerd is.

De lezing is voor iedereen toegankelijk en je hoeft geen boeddhist te zijn of te worden. Bijdrage: € 12,50, aanvang 19.30-21.00 uur, aanmelding per e-mail: contact@boeddhasgompa.nl of telefoon 06-46610025. Meer info: www.boeddhasgompa.nl en www.facebook.com/stichtingbg