• Geshe Ngawang Zopa

    Jan Paul Kool

Lezing Tibetaans boeddhisme in Café Corazon

05-11-2017, 09:20 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 15 november 2017, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Krommestraat 18, Amersfoort
Café Corazon
Amersfoort

De Tibetaanse Lama, Geshe Ngawang Zopa, geeft een lezing over Wijsheid en diep inzicht op woensdagavond 15 november bij Coffee Corazon aan de Krommestraat 18 te Amersfoort. Deze lezing heeft als onderwerp diep inzicht, wijsheid en hoe deze ontwikkeld kan worden. De wijsheid die de zelfloosheid realiseert waarmee je de onwetendheid stopt, de basis van alle verstorende emoties waarmee je je eigen bevrijding, je eigen opheffing van lijden weet te bereiken. Wijsheid houdt onder meer in de juiste zienswijze van zelfloosheid, de wijsheid die het ontbreken van concrete entiteiten realiseert. Deze wijsheid is de kracht die ons uit de ketenen van het karma bevrijdt. Alleen met die wijsheid van zelfloosheid, kunnen we bevrijd worden van het cyclische bestaan. Met hogere wijsheid begrijpen we de leegte van inherent bestaan, waarbij we beseffen dat de verschijnselen inherent ontstaan missen.

Door zijn warme en inspirerende persoonlijkheid heeft Geshe Ngawang Zopa niet alleen het vermogen zijn kennis met ons te delen, maar het ook dicht bij onze belevingswereld te brengen. Geshe Ngawang Zopa is volledig bevoegd en bekwaam om zijn kennis met ons te delen via de vertaling Tibetaans-Nederlands van Berthe Jansen, die ook al hoog gekwalificeerd is.

De lezing is voor iedereen toegankelijk en je hoeft geen boeddhist te zijn of te worden. Bijdrage: € 12,50, aanvang 19.30-21.00 uur, aanmelding per e-mail: contact@boeddhasgompa.nl of telefoon 06-46610025. Meer info: www.boeddhasgompa.nl en www.facebook.com/stichtingbg.