• Geshe Ngawang Zopa

Lezing Tibetaans boeddhisme - Gehechtheid - 9 maart

27-02-2016, 11:20 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 9 maart 2016, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Hoogland

De Tibetaanse Lama, Geshe Ngawang Zopa, geeft een lezing over Gehechtheid aan samsara op woensdagavond 9 maart bij Pure Balance aan de Zandkamp 30 te Hoogland. Dit voorjaar staan de lezingen in het teken van de gedachtentraining om los te komen van de vier gehechtheden. Gehechtheid is een van de ware oorzaken van ons lijden. Binnen het boeddhisme kennen we verschillende vormen van lijden: lijden door onze pijn en problemen; lijden door de vergankelijkheid van alles dat we als prettig ervaren; lijden in de cyclus van wedergeboorte, samsara. Net zoals we gehecht kunnen zijn aan dit leven, kunnen we gehecht zijn aan samsara, het cyclische bestaan. Deze gehechtheid zorgt ervoor dat we geen drang naar bevrijding ontwikkelen. Geshe Ngawang Zopa presenteert een methode vanuit het boeddhisme om gehechtheid aan samsara te beëindigen en daarmee onze pijn en problemen te stoppen. Een praktische handreiking ondersteund door meditatie.

Door zijn warme en inspirerende persoonlijkheid heeft Geshe Ngawang Zopa niet alleen het vermogen zijn kennis met ons te delen, maar het ook dicht bij onze belevingswereld te brengen. Geshe Ngawang Zopa is volledig bevoegd en bekwaam om zijn kennis met ons te delen via de vertaling Tibetaans-Nederlands van Berthe Jansen, die ook al hoog gekwalificeerd is.

De lezing is voor iedereen toegankelijk en je hoeft geen boeddhist te zijn of te worden. Bijdrage: € 12,50, aanvang 19.30-21.00 uur, aanmelding per e-mail: contact@boeddhasgompa.nl of telefoon 06-46610025. Meer info: www.boeddhasgompa.nl en www.facebook.com/stichtingbg