• countryband Sunday's Child

    Michiel Muijs

Op 21 april speelt de moderne countryband Sunday's Child in muziekcafe Pitchers in Amersfoort

20-03-2017, 14:11 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 21 april 2017, 21:30 tot 23:30

Locatie:

Groenmarkt 7, Amersfoort
Cafe Pitchers
Amersfoort

Moderne country of contemporary country is de populaire crossover-style tussen traditionele country en popmuziek. Of ze noemen tegenwoordig ook wel Nashville.

Het is aanstekelijk en pakkend songmateriaal in een modern jasje met invloeden uit commerciële pop en rock.

Sundays Child speelt songs van oa.: Lady Antebellum, Martina McBride, Carrie Underwood, Little Big Town, The Band Perry, Sugarland, Gretchen Wilson, Ilse de Lange, Sara Evans en enkele hits uit de succes serie Nashville.

De band is opgericht in 2015 bestaat uit zes muzikanten - die allemaal uit 't Gooi komen - en de gemeenschappelijk uitdaging zochten om nu eens een spannend, dansbaar en aanstekelijk repertoire naar voren te brengen dat je in Nederland minder vaak hoort.

De hedendaagse country is een van de meest populaire muzieksoorten in de Verenigde Staten en niet weg te denken uit de Amerikaanse hitlijsten. En ook in Europa trekt het steeds meer publiek getuige jaarlijkse festivals als Country2Country in Londen, Glascow, Dublin, ect en de populariteit van series als Nashville.

Het is vooral aan de nieuwe generatie artiesten te danken dat deze stijl ook bij een steeds jonger publiek in de smaak valt. Sunday's Child heeft er dan ook bewust voor gekozen om vooral artiesten te coveren uit de 6th generation country periode (2000-heden) omdat ze aan muziekliefhebbers, die minder bekend zijn met country muziek, willen laten horen dit genre wel degelijk hip, modern en van "nu" kan zijn.

Jozien van de Bunt - zang

Mark Teeuwissen - gitaar / mandoline / zang

Marcel Zoontjes - bas

Robin Does - gitaar / zang

Michel Snell - gitaar / zang

Erik Battem - drums / zang

Meer informatie: www.facebook.com/SundaysChildcountrymusic