• Opvallend Licht - Amersfoortse fotografen exposeren in Stad van Cahen

    Feike Faase

Opvallend Licht - Amersfoortse fotografen exposeren in Stad van Cahen

09-01-2017, 11:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 14 januari 2017, 13:00 tot zondag 12 februari 2017, 17:00

Locatie:

Muurhuizen 104, Amersfoort
Stad van Cahen / Kunstplein Cahen
Amersfoort

"Gewoon licht kan ineens iets in vuur en vlam zetten, waardoor je oog ernaartoe getrokken wordt en je kunt blijven kijken ...", vindt Nancy Bos, een van de twaalf exposerende fotografen in de Stad van Cahen. Van zaterdag 14 januari t/m 12 februari exposeren fotografen van het centrum voor fotografie eigen werk: foto's rond het thema Opvallend Licht. Op zaterdag 14 januari om 14.00 uur wordt de expositie opvallend geopend. Van harte welkom!

Nancy Bos is een eigenzinnige en speelse fotografe met passie voor sprookjes en voor de schoonheid van vergankelijkheid, zoals ze zelf zegt. Ze creëert graag een beeld waarbij de kijker het verhaal zelf kan invullen.

Ook Linda van den Berg exposeert: "Fotografie is meer dan kijken, het is ook luisteren en voelen. Het is een manier om me te uiten. De camera is als een tolk tussen mijn gevoel en de werkelijkheid. Ik woon op een woonboot, dus genoeg 'opvallend licht' om me heen!"

Voor Feike Faase is fotografie "het vangen van sfeer, passie en karakter in beeld. Door aandachtig observeren, raak ik geïnspireerd en die inspiratie vertaal ik naar unieke verhalen in beeld." Feike is de stuwende kracht achter de expositie Opvallend Licht. "We zijn blij met de samenwerking met DeF - DraumList en Frame.de.Galerie - die ons de kans geeft om deze eerste expositie in te richten. Echt tof dat we een maand te gast mogen zijn bij DeF, in de Stad van Cahen!"

Het team van het voormalige Sint Aegtenkapel centrum voor muziek en fotografie gaat het komende jaar zinderende foto-exposities en -evenementen in Amersfoort vormgeven. Op steeds wisselende gastlocaties. "Soms gaan we ons verbinden met beeldende kunst, dan weer met mode, met film, met muziek of met culinaire activiteiten. Op 14 januari presenteren we in de Stad van Cahen het wervelende expositie- en activiteitenprogramma voor 2017. Vanaf dat moment is het centrum voor fotografie onder een nieuwe naam (die we dan onthullen) steeds op een andere locatie te gast", vertelt Hans van Helden. "Als een 'dakloze' zullen we met onze huisraad rondsjouwen, nu eens hier en dan weer daar opduiken, en er steeds weer iets moois van maken. Wij hebben er zin in! We gaan ons ook inzetten om - met andere foto-organisaties - op 1 januari 2018 in het Rietveldpaviljoen te landen, op de gerenoveerde Zonnehof. Om daar onderdeel van een stabiel fotocentrum te worden."

Vrijdag t/m zondag, van 13.00 tot 17.00 uur in de Stad van Cahen.