• zonder titel

    paul struijk
  • zonder titel

    paul struijk

Paul Struijk in Lokaal 4

12-10-2017, 22:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 28 oktober 2017, 00:00 tot zondag 5 november 2017, 18:00

Locatie:

Arnhemseweg 41, Amersfoort
Lokaal 4
Amersfoort

Ruim 40 jaar is Paul Struijk actief in cultureel Amersfoort geweest, als onder meer als voortrekker van het voormalige theater de Witte Zaal en als coördinator van diverse afdelingen bij Scholen in de Kunst. De laatste jaren is zijn werkterrein verlegd naar participatie en groen; als voorzitter van Elisabeth Groen geeft hij met vele anderen vorm aan de ontwikkeling van een bijzonder gebied op het voormalig ziekenhuisterrein aan de Heiligenbergerweg.

Weinigen weten dat hij als student bij een van de laatste lichtingen hoorde van de Academie voor Beeldende Vorming, die halverwege de jaren 80 uit Amersfoort vertrok. Sindsdien maakt Struijk op geheel eigen en gevarieerde wijze kunst. Soms rauw realistisch, soms met een kwinkslag, soms wulps en uitdagend, maar steeds tot in de puntjes afgewerkt, vertelt zijn werk over zijn ontdekkingstocht in de wereld van beeldende kunst.

Een selectie van zijn schilderijen, objecten, kastjes en monumentaal werk zijn nu voor het eerst te zien in een korte maar bijzondere tentoonstelling in Lokaal 4, Arnhemseweg 41 in Amersfoort. Gedurende 2 weekenden 28, 29 oktober en 4, 5 november tussen 12 en 18 uur is zijn werk te zien. De entree is gratis.