• Salon d'Electrique

    Johan Buurke
  • Venin Carmin

    Venin Carmin

Salon d'Electrique in Fluor033

13-05-2016, 16:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 21 mei 2016, 20:15 tot 23:59

Locatie:

Fluor033

Elektronische Avant-garde met een saus van dansbare synth-pop

De twee Amersfoortse muziekinitiatieven Seja Records en De Werkplaats hebben de handen ineen geslagen en presenteren vanavond drie heel bijzondere acts. Het is dansbaar, soms rauw en industrieel en het is ook nog eens heel lekker om naar te kijken. Drie bands: PSYCHE uit Canada/Duitsland, VENIN CARMIN uit La Douce France en CREVER uit Nederland vullen het podium in het FLUOR Café.

PSYCHE:

De twee broers Darrin en Stephen Huss begonnen in 1982 in Edmonton, Alberta, Canada met hun toentertijd zeer ongebruikelijke en nog niet eerder gehoorde synth-pop. Hun debuutalbum 'Insomnia Theatre' werd wereldwijd uitgebracht en sindsdien is de band, op het podium in een steeds wisselende formatie, in de wereld van de dansbare elektronische muziek een niet weg te denken begrip.

VENIN CARMIN

Met het debuutalbum 'Glam is Gone' op Seja records is deze Franse dame lekker op weg naam te maken. Post-punk met een snufje new-wave en dat gecombineerd met teksten die gaan over verveling, seks en stukgelopen relaties maken het tot een spannend geheel. Eigenwijs en eigentijds zorgen ervoor dat je je geen seconde hoeft te vervelen: er valt genoeg te horen, maar ook zeker te zien.

CREVER:

Industriële 'Noise' van Nederlandse bodem. Oprichter Joey Beentjes laat zich inspireren door de typische geluiden die machines produceren en hij maakt daar, vaak samen met andere artiesten, prachtige doorwrochte composities mee. Crever trapt af tijdens Salon d'Electrique.