• Slagwerk KAMV

    Andre van der Vries

Slagwerk KAMV brengt met Industrial Motion geweldige totaalbeleving voor een breed publiek

01-05-2017, 21:40 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 23 juni 2017, 20:00 tot zaterdag 24 juni 2017, 23:00

Locatie:

, Amersfoort
Fluor
Amersfoort

Na eerdere successen met verschillende shows in theatersetting, is de slagwerkgroep van de Koninklijke Amersfoortse Muziekvereniging op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. In die zoektocht werd ook gekeken naar bijzondere locaties om op te treden, en zo werd besloten om de bekende omgeving van het theater te verlaten. Om die reden werd gekozen om een industrieel thema uit te gaan beelden met de nieuwe show, en die ook op te voeren in een industrieel pand: Poppodium Fluor!

Sinds de aanstelling van dirigent Wibrand van Norel in 2010 heeft Slagwerk KAMV onder de noemer 'Percultural' drie grote theatershows gebracht, waarbij altijd de samenwerking werd gezocht met andere kunstdisciplines. Voor deze show wilde de slagwerkgroep een stapje verder gaan, en een totaalbeleving bieden aan de bezoekers. Ook hierbij zijn weer een aantal mooie samenwerkingen aangegaan.

Ten opzichte van de vorige shows, gaat de groep steeds meer in eigen hand nemen. Bijvoorbeeld de opbouw van het programma, de decors, muzikale keuzes en klankontwerp zijn volledig in eigen beheer gedaan. Om het programma extra inhoud te geven, is er een regisseur in de hand genomen die met een groep amateur-toneelspelers het industriële leven uit gaan beelden.

Alle leden van de slagwerkgroep worden in dit programma uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen; ruim de helft van het muzikale werk is voor de groep op maat gecomponeerd door twee aanstormende talenten en de dirigent van de groep. De heren Neil van der Drift, Maarten Deschacht en Wibrand van Norel hebben alledrie een geweldige compositie geschreven. In deze composities is een grote rol weggelegd voor modern instrumentarium, waar ook meer dan in het verleden geleund wordt op electronica.

Uniek voor deze show, is dat deze uitgevoerd zal worden in poppodium Fluor, niet toevallig gevestigd in een oud fabriekspand. Twee avonden op rij zal de grote zaal weer omgetoverd worden tot een fabriek, waar de slagwerkgroep de tandwielen weer zal laten draaien. De show zal visueel interessant zijn voor liefhebbers van theatrale slagwerkgroepen zoals de Blue Man Group, Stomp en Percossa. Muzikaal gezien is de show een aanrader voor een breed publiek: de composities gaan van funky naar dansbaar, van ingetogen naar uitbundig en van electronisch tot volledig akoestisch.

Industrial Motion vindt plaats op 23 en 24 juni in de Fluor. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.fluor033.nl en meer informatie is te vinden op www.industrialmotion.nl