• Kom ook je tegel inleveren voor een plant

    Groei & Bloei

Tegels uit de tuin in het Soesterkwartier

06-06-2016, 11:01 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 9 juni 2016, 10:00 tot 14:00

Locatie:

, Soesterkwartier
Violenstraat, Amersfoort
Soesterkwartier

Op donderdag 9 juni organiseren Groei & Bloei en Operatie Steenbreek in het Soesterkwartier in Amersfoort de actie 'Tegel eruit, Plant erin'. Bewoners kunnen van 10.00 - 14.00 uur een tegel uit hun tuin inleveren bij de Violenstraat. Per ingeleverde tegel krijgen ze daar een plant voor terug. Een plant ook die goed is voor de biodiversiteit in de stad.

Wateroverlast

Wateroverlast is de afgelopen week veel in het nieuws. Op meerdere plaatsen in Nederland lopen kelders en huizen vol bij hevige regenbuien. Onder meer door het verwijderen van tegels uit tuinen en dit te vervangen door groen, kunnen we de kans op overlast verkleinen.

Amersfoortse organisaties en de gemeente slaan de handen ineen om medebewoners in de stad bewust te maken van het belang van groen en zo samen de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken.

Advies wat jij kunt doen

Bij het uitdelen van de plantjes is er ook advies over het goed inrichten en eenvoudig onderhouden van een groene tuin. Daarnaast zijn er tips over hoe je de regenwaterpijp kunt 'afkoppelen', zodat het regenwater van het huis niet meer direct in het riool stroomt. De kans op overstroming van riolen op straat bij noodweer neemt ook hierdoor af.