• beekdal

    Waterlijn rondvaarten

Varen en wandelen langs de Heiligenbergerbeek

17-05-2016, 15:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 28 mei 2016, 13:00 tot 15:30

Locatie:

Krommestraat 5, Amersfoort
Waterlijn rondvaarten
Amersfoort

We varen zaterdag 28 mei om 13.00 uur vanaf de Krommestraat tot park Randenbroek en lopen naar de stadsboerderij de Vosheuvel. Vanaf de Vosheuvel varen we weer terug naar de Krommestraat.

We gaan kijken naar de planten en bloemen in park Randenbroek en in het Heiligenbergerbeekdal.

Het mooist in het Heiligenbergerbeekdal zijn de overgangen van water naar begroeiing, de steeds verrassende doorkijkjes en de afwisseling in het beekdal-landschap. Het water baant zich altijd een weg. De diversiteit van planten is kansrijker geworden doordat de gemeente 'plasbermen' heeft aangelegd, plekken waar diertjes vanuit het water gemakkelijker het land op kunnen klimmen, of omgekeerd. Er zijn onlangs ook enkele poelen aangelegd, die niet in verbinding staan met de beek. Die poelen worden gevuld door regenwater en een klein beetje kwel. Daar kunnen weer andere planten en dieren hun plekje vinden. Er is een moerasje gekomen dat grenst aan de beek. Ook wordt er nog een 'brookbos' aangelegd, dat zijn bomen op dijkjes in een natte omgeving. Allemaal verschillende leefmilieus.

We vertrekken vanaf de Krommestraat 5 De vaart duurt ongeveer 2,5 uur.

Kaarten moeten twee dagen voor afvaart opgehaald worden.

Doelgroep: Algemene natuurliefhebber Kosten: 8,00 euro per persoon

Bel voor meer informatie en voor reserveringen met de Informatiewinkel van de Waterlijn, telefoon 033 465 46 36 of kijk voor meer informatie op:

http://www.amersfoort-rondvaarten.nl/varen-en-wandelen-langs-de-beek.html

Locatie: Waterlijn rondvaarten Amersfoort, Krommestraat 5, Amersfoort

Varen en wandelen gebeurt in 2016 nog op zaterdag 25 juni, zaterdag 30 juli, zaterdag 27 augustus en zaterdag 24 september