• Samen duurzaam!

    Commotion

Alles over duurzaam bouwen en energie. Bezoek de duurzaamheidsdag op 10 april in Barneveld

24-03-2017, 10:31 | Lezersnieuws | Ton van Kattenbroek

In 2020 willen we 20% van de energie duurzaam opwekken. Dit doel bereiken we door samen onze schouders te zetten onder het verduurzamen. Tijdens het duurzaamheidsevent op maandag 10 april in Barneveld staat samen duurzaam bouwen en energie in de schijnwerpers. De dag biedt veel informatie, praktische tips en inspirerende ideeën. In de middag is er een programma voor ondernemers. In de avond is er een programma voor inwoners. De toegang is gratis.

De duurzaamheidsdag wordt georganiseerd door Denktank Klimaat & Duurzaamheid, Gemeente Barneveld, Rabobank Gelderse Vallei, BDU Media, De Meerwaarde en Commotion Communicatie.

Programma voor ondernemers: 15.45-19.00 uur

Een gevarieerd programma voor ondernemers met onder andere wethouder D. Dorrestijn-Taal over de Energievisie, de duurzaamheidsestafette, een masterclass door Prof. Dr. Kessels over duurzaam leiderschap, netwerkbijeenkomst en informatiemarkt met hapje en drankje

Hoe vind je als ondernemer de balans tussen duurzaamheid en economisch belang? Deze uitdaging staat centraal in ons hoofdprogramma. Prof. Dr. Kessels uit Terschuur bespreekt in zijn masterclass het thema 'Duurzaam leiderschap'. Duurzame ontwikkeling en innovaties van bedrijven en van onze samenleving vergt van mensen, dat ze in beweging komen. Als alternatief voor de traditionele manier van leiderschap en organiseren is het de moeite waard om met elkaar te ontdekken wat mensen duurzaam in beweging brengt.

Programma voor inwoners: 19.15 - 22.00 uur

Een interessant avondprogramma speciaal voor inwoners. De onafhankelijke adviseur van het gemeentelijk Energieloket vertelt wat u zelf kunt doen aan energiebesparing en hoe u dit kunt financieren. Energie besparen in huis scheelt u niet alleen veel geld, het levert ook meer comfort op en is goed voor het milieu. Bezoek ook de informatiemarkt waar tal van organisaties u alles kunnen vertellen over innovatie, duurzaamheid, financiën, regelgeving, proces en productie ed.. Tijdens de avond presenteren leerlingen van De Meerwaarde en Johannus Fontanus College ook hun groenste idee van Barneveld.

Maandag 10 april 2017: Duurzaamheidsevent 'Samen Duurzaam Bouwen & Energie in Barneveld'.

Kijk voor het totale programma op de website www.debbarneveld.nl

Locatie: De Meerwaarde, Rietberglaan 6, 3771 RD Barneveld

Aanmelden: stuur een mail naar duurzaam@barneveld.nl of via het aanmeldformulier op www.debbarneveld.nl.