Amersfoortse inzending Europride niet gekozen

14-02-2016, 19:50 | Lezersnieuws | Stichting Keiroze Amersfoort

Amersfoort, 14 februari 2016 - Tijdens de EuroPride op 6 augustus van dit jaar in Amsterdam zal er geen boot van de samenwerkende Amersfoortse LHTB-organisaties meevaren. Dat is de uitkomst van de botenselectie van de Europride op 14 februari, waarbij uit het totale aantal inzendingen tachtig vaartuigen zijn gekozen.

De voorzitter van Stichting Keiroze, een van initiatiefnemers in de keistad, reageert teleurgesteld op het besluit van Europride, maar geeft tegelijkertijd aan dat er nog veel andere activiteiten op stapel staan. Linda van Tuyl: "Het is jammer dat Roze Amersfoort niet de gelegenheid krijgt om onze diversiteit en veelkleurigheid te laten zien op onze Amersfoortse boot".

De gemeente Amersfoort staat er dit jaar bij stil dat de stad tijdens de Eerste Wereldoorlog veel vluchtelingen heeft opgevangen. Ook The Passion - het paasspel van EO en KRO, dat dit jaar in Amersfoort zal worden opgevoerd - zal hiernaar verwijzen. Gaypride Amersfoort sluit zich aan, en combineert deze thema's tot haar jaarthema: 'Passie voor Vrijheid'.

Geïnspireerd door dit thema zullen de Amersfoortse homocafés Lapart en Koetje op 24 maart rechtstreeks The Passion vertonen. De Gaypride Amersfoort belooft op 21 juli van dit jaar weer een groot feest te worden, en op 13 november houdt Stichting Keiroze een Roze Viering in de Johanneskerk in Amersfoort. Allemaal activiteiten onder de vlag van het roze jaarthema "Passie voor Vrijheid". Bekijk de Facebook Kalender: www.facebook.com/Gaylender

Websites:

http://keiroze.nl

http://pride.amsterdam/botenparade