• De Amersfoortse Linde zit in de finale van Miss Teen of Utrecht

    Ed Jachimowicz

Amersfoortse Linde is finaliste van Miss Teen of Utrecht

17-02-2017, 11:53 | Lezersnieuws | Linde Vrijhoef

De Amersfoortse Linde Vrijhoef (17) zit in de finale van de missverkiezing Miss Teen of Utrecht. Ze is uitgekozen om naar de casting te komen en ze is door de voorrondes heen gekomen. Hierdoor staat ze nu in de finale van de provinciale miss verkiezing.

Tijdens deze miss verkiezing doen zij verschillende activiteiten tot aan de finale. Zo hebben zij 29 januari een fotoshoot gehad voor de lingerie speciaalzaak Bonne Nuit in Mijdrecht. Ook hebben zij 15 februari een High-Thea georganiseerd voor de bewoners van het verzorgings- en verpleegtehuis Oranjestein in Doorn. Verder hebben zij tijdens dit traject nog verschillende trainingsdagen en dagen dat de finalisten elkaar beter leren kennen.

Ook zetten alle finalisten zich in voor stichting haarwensen. Stichting haarwensen is er voor kinderen t/m 18 jaar die door bijvoorbeeld medische behandelingen in aanmerking komen voor een pruik of haarwerk. Zo heeft Linde ook een aantal ideeën om geld op te halen. Linde zegt; ''Ik vind het belangrijk dat iedereen zelfverzekerd is, en wakker kan worden met het gevoel dat je er zeker mag zijn. Voor de kinderen die hun haar om bepaalde redenen kwijt zijn geraakt heeft dit een hele impact op hun zelfbeeld. Hierdoor worden ze erg onzeker. Daarom ga ik zo hard mogelijk mijn best doen om veel geld op te halen zodat weer een aantal kinderen kunnen worden geholpen en weer kunnen stralen.''

Linde zit zelf nog op de middelbare school. Zij zit in haar voor-examenjaar van de HAVO. Wat zij hierna wilt doen weet zij nog niet precies. Wat ze wel weet is dat ze iets wilt doen met mensen. Bijvoorbeeld kinderen en/of volwassenen helpen met problemen waardoor zij niet meer op een fijne manier het leven in lopen. Linde vindt het vooral erg belangrijk dat het goed gaat met andere mensen. De vrienden/vriendinnen van Linde vinden haar dan ook erg behulpzaam. Soms is ze zo erg bezig met het goed gaan van haar vriendengroep, waardoor ze zichzelf wel eens vergeet.

De finale vindt plaats op 8 april in het Figi Theater in Zeist. De uitslag tijdens de finale zal worden bepaald door een puntensysteem. 50% wordt bepaald tijdens de finale, 30% zal worden bepaald door de inzet tijdens het hele traject en de laatste 20% zal worden bepaald door de hoeveelheid stemmen die de missen hebben gekregen. U kunt de Amersfoortse erg helpen door ''Poll Utrecht Linde'' (naar) 3010 te sms'en. Dit kan tot 7 april.

De missverkiezing en de sms-tussenstand is te volgen op: www.missbeautynetherlands.com