De War: programma loopt voorlopig door

19-01-2017, 13:52 | Lezersnieuws | De WAR

17 januari jl. diende zich voor de gemeenteraad in Amersfoort de laatste mogelijkheid aan om te kiezen voor stopzetting van verkoop van het Warner Jenkinson terrein aan de Geldersestraat te Amersfoort aan de partij Rovase/ZEEP.

De WAR heeft ruim 14 jaar geïnvesteerd om een plek van toegevoegde waarde te creëren voor Amersfoort, waar duurzaamheid, creativiteit, innovatie, kunst en wetenschappelijk onderzoek bovenaan staan. De plek wordt gedragen door het eigen initiatief van vele betrokken inwoners, en bestaat zonder enige vorm van subsidie.

Ondanks €600.000 aan crowdfunding voor aankoop van het terrein, een jarenlange belangeloze inzet van velen betrokken burgers en het uitgroeien van De WAR tot een volwaardige en unieke broedplaats, heeft de meerderheid van de Amersfoortse politiek gekozen voor een andere weg.

Hoe de toekomst voor De WAR er uit zal zien, is op dit moment onduidelijk. Zodra hier meer ontwikkelingen over zijn, is deze informatie te vinden op de website van De WAR: www.dewar.nl

Het reguliere programma van alle initiatieven (Theater, FabLab, Biolab, Kantoor, Studium Generale, Transitieschool), zal tenminste de komende maanden doorgaan.

De complete agenda is te vinden op www.dewar.nl/agenda of volg De WAR via Facebook; https://www.facebook.com/InDeWAR/

Namens De WAR.