• Helma voor de winkel op het Mooierplein

  • Sieradenserie "Get Hooked"

  • Sieradenserie "Steel your day"

Helemaal edelsmid opent haar deuren op het Mooierplein

20-11-2015, 16:50 | Lezersnieuws | Helma Vermeulen

De jarenlang gekoesterde droom van edelsmid Helma Vermeulen is verwezenlijkt. Recentelijk opende ze een winkel in het centrum van Amersfoort. Op Mooierstraat 10 presenteert deze jonge vakvrouw een eigentijdse, eigenzinnige sieradencollectie in roestvrij staal, goud en zilver. De edelsmid maakt strakke en tijdloze sieraden die iemands persoonlijkheid omlijsten.

"Het creëren van draagbare kunstwerkjes", dat is hoe Helma Vermeulen haar werk graag omschrijft. Ze prijst zichzelf gelukkig, zeker nu ze dan ook haar eigen winkel in het centrum van Amersfoort heeft geopend. Helma: "Het Mooierplein is een prachtig stukje binnenstad dat volop in ontwikkeling is. Prettig idee om samen met de andere winkeliers hier iets moois op te bouwen." Volgens Helma, die haar eigen naam laat terugkomen in de bedrijfsnaam, staat Helemaal edelsmid voor: helemaal van a tot z. Dat wil zeggen: van idee tot uitvoering. Maar ook betekent het: helemaal jezelf, helemaal passend, helemaal jou.

Steel your day en Get Hooked

Wat is nu kenmerkend voor de stijl van Helemaal edelsmid? Helma: "Alles wat ik vervaardig, draagt mijn persoonlijke stempel. Maar er zijn twee sieradenseries waarop ik zeer trots ben. Allereerst is daar de 'Steel your day' set. Bijzonder hieraan is dat deze roestvrij stalen sieraden worden geleverd met diverse inwisselbare gekleurde schijven van plexiglas. Je past zelf de kleur aan en kunt kiezen uit vijftien verschillende kleurschakeringen. Daardoor zijn de hanger, ring en oorbellen draagbaar bij iedere outfit. Een ander stalen sieradenontwerp is 'Get Hooked'. Een spannend lijnenspel van vierkanten en rechthoeken zonder scherpe kantjes. Hiervan zijn er oorbellen, een armband en hanger."

De vrouw achter Helemaal edelsmid

Inspirator en drijvende kracht achter Helemaal edelsmid is Helma Vermeulen. In 2006 studeert Helma af aan de vakschool voor goud- en zilversmeden in 'zilverstad' Schoonhoven. Met veel plezier werkt ze in de jaren daarna als edelsmid in vaste dienst. Hier verdiept ze haar kennis en breidt ze haar vaardigheden uit. In 2012 start Helma als zelfstandig edelsmid onder de naam Helemaal edelsmid. Een eigen atelier is sinds juni 2014 een feit. Eerst op de Havikshorst 13 en tegenwoordig op Mooierstraat 10 in Amersfoort, werkt deze 31-jarige vakvrouw met liefde en passie aan een eigen, originele collectie. Voor meer informatie kijkt u op: www.helemaaledelsmid.nl en www.mooierplein.nl