Huldiging Sportkampioenen en Sportgala dit jaar in De Flint.

28-09-2015, 10:59 | Lezersnieuws | SRO

Op 25 november worden de Amersfoortse sportkampioenen van het afgelopen jaar weer gehuldigd. Aansluitend vindt het 6e Sportgala plaats. Een prachtig evenement, waar de sporters en sportverenigingen centraal staan. Dit jaar biedt De Flint onderdak aan dit sportieve festijn.

Het organisatieteam, bestaande uit afvaardigingen van ASF, SRO en de gemeente Amersfoort, laat hiermee een lang vervulde wens in vervulling gaan. 'We willen de Amersfoortse sport een mooi podium bieden. Leerhotel Het Klooster is 5 jaar lang een fantastische gastheer geweest, maar schouwburg De Flint was onze gedroomde locatie,' aldus Joost Bos van de Amersfoortse Sportfederatie. 'We willen dit jaar nóg meer dan andere jaren de verbinding maken tussen sport en cultuur. Optredens organiseren van jong Amersfoorts talent tijdens het Sportgala bijvoorbeeld. Want we hebben niet alleen op sportgebied veel talent rondlopen!'

Ook dit jaar wordt er weer een afwisselend programma neergezet, met entertainment, mooie sportfilmpjes en verhalen over goede sportprestaties. Vanaf 16.30 uur worden de teams en individuele sporters die het afgelopen seizoen kampioen zijn geworden, persoonlijk gehuldigd door wethouder Buijtelaar. Vanaf 20.00 uur start het 6e Sportgala, waar sportman, sportvrouw, sporttalent, special en sportvereniging van het jaar worden bekendgemaakt. Jeroen Stomphorst is van de partij om beide programma's te presenteren. Sporters kunnen zich nog aanmelden voor beide onderdelen: kandidaten voor het Sportgala kunnen nog tot 4 oktober worden aangemeld via www.amersfoortsportgala.nl , teams en individuele sporters die in aanmerking komen voor de huldiging kunnen zich opgeven via de site van de Amersfoortse Sportfederatie: www.sportamersfoort.nl Op beide sites is meer informatie te vinden over het totale programma.