• Van der Valk op zijn Yamaha R6

    Actiefoto.eu

Motorcoureur Vasco van der Valk scoort Duitse podiums in België

10-07-2017, 12:50 | Lezersnieuws | Team Vasco #62

Afgelopen weekend was het Belgische Circuit van Zolder de locatie voor de tweede ronde van het prestigieuze Duitse IDM 2017 motorracekampioenschap. Bij de tweede ronde van dit Internationale Deutsche Meisterschaft was het voor iedereen afwachten of de goede klasseringen van de kersverse 6 VWO-student in Ronde 1 een uitschieter waren, of tòch zijn echte niveau weergaven. Met de aanwezigheid van een tweetal World Supersport coureurs en een veld met veel snelle coureurs uit heel Europa lag de lat in ieder geval hoog.

Race 1 op zaterdagmiddag begon met een slechte start, waardoor hij gelijk al drie plaatsen verloor, maar in de eerst ronde haalde hij die met een paar gedurfde inhaalacties direct weer terug. Daarna ontstond een kopgroep met de Oostenrijker Thomas Gradinger, de Duitser Max Enderlein en Rob Hartog, de ervaren Nederlandse World Supersport coureur. Als jonkie leek Vasco niet veel kans te hebben met deze ervaren coureurs de strijd aan te kunnen gaan, maar dat bleek toch anders te lopen! Vasco haalde diverse malen in, werd ook weer teruggehaald, maar hij liet zien het gevecht prima aan te kunnen. Een klein foutje in de laatste ronde zorgde ervoor dat hij toch vierde werd; qua punten zelfs derde want Hartog telde als gastrijder niet mee. Zodoende het eerste IDM-podium voor Van der Valk!

Race 2 toonde deels hetzelfde beeld, al was de start nu prima en de kopgroep iets anders ingedeeld. Gradinger kon direct wegkomen, waarop Vasco achterbleef met Hartog en de Duitser Kevin Wahr, ook al zo'n ervaren ex-World Supersport coureur. Het was voor de vele kenners ongelooflijk hoe goed de 17-jarige rookie deze twee kanonnen aankon, hij volgde niet alleen maar vocht zich zelfs naar de leiding van de groep. Uiteindelijk was het ook nu weer de slotfase waarin de beslissing viel. Helaas was dat wederom in het voordeel van de ervaren coureurs die in de laatste ronden voorbij kwamen en de deur angstvallig dicht wisten te houden; Van der Valk werd weer vierde met de punten van een derde plaats.

Met dank aan http://www.ichwillmeinmotorradloswerden.de