• Vertrekkende (l) en nieuwe BAN-voorzitter

    H. Wiltschut (BAN)

Nieuwe voorzitter voor BAN Badminton

22-03-2016, 14:50 | Lezersnieuws | H. Wiltschut (BAN)

Badmintonvereniging BAN nam in haar Algemene Ledenvergadering van 21 maart afscheid van voorzitter Victor Meier. Vervolgens werd met algemene stemmen WimJan Egtberts gekozen tot zijn opvolger.

Onder de bevlogen leiding van voorzitter Victor Meier maakte de Amersfoortse badmintonvereniging een voorspoedige en professionele ontwikkeling door.

Meier ontving bij zijn afscheid enkele fraaie cadeaus. In zijn speech sprak penningmeester Jan Molenkamp, namens de hele vereniging, zijn grote waardering en dank uit voor de grote inzet van de scheidende voorzitter. Hij vertelde de aanwezigen aan enkele kleurrijke anekdotes uit de voorzittersperiode.

WimJan Egtberts hoopt als nieuwe BAN voorzitter, in aansluiting op de wensen en verlangens van de leden, op zijn eigen manier inhoud te geven aan het verbinden en sportief ontmoeten. Hij wil dit doen, samen met al die mensen die trouw en loyaal de vereniging groots maken. WimJan heeft ruime bestuurservaring en is zelf een zeer gedreven recreatieve badmintonspeler.

In de jaren onder voorzitterschap van Victor Meier ontwikkelde BAN zich van een bedaarde kleinschalige dorpsvereniging tot een veelzijdige Amersfoortse badmintonclub met een ruim sportief aanbod. Het ledental nam groeide explosief zodat BAN nu hoort tot de tien grootste badmintonverenigingen in Nederland. De vereniging heeft een stabiel bestuur, een gezonde financiële basis, een helder beleid en ambitieuze toekomstvisie. BAN heeft groot aantal gediplomeerde trainers en neemt met 23 teams tot op nationaal niveau deel aan de competitie. Als een van de 13 Nederlandse badminton flagships ondersteunt BAN met raad en daad diverse noodlijdende badmintonverenigingen. Het fundament van de vereniging vormt het ruime sportaanbod, de vele vrijwilligers, de zeer goed georganiseerde activiteiten en grote betrokkenheid tussen de leden.

Meer informatie over de badmintonvereniging op de website www.banbadminton.nl