• CDA logo

    M.Ballast

Overzicht onderhoud kunstwerk is wenselijk

16-06-2017, 10:20 | Lezersnieuws | Maria Ballast-Tatarian

De gemeente Amersfoort heeft een zorgplicht ten aanzien van het onderhoud van kunst in de openbare ruimte. Daar vallen bijvoorbeeld een mozaïeken vloer (zoals Annie en Barbie) en ook bewegende kunstwerken zoals op het eemplein onder. Het huidige onderhoudsbeleid van Amersfoort voorziet alleen in noodzakelijk onderhoud wat resulteert in kwaliteitsafbraak.

Maria Ballast-Tatarian: "Een mooi voorbeeld is te vinden op het Mooierplein: het met beton ingevulde Annie en Barbie mozaïek kunstwerk. Je komt met je naaldhakken weliswaar niet meer vast te zitten, maar het is geen lust voor het oog meer. Het onderhoud van dit kunstwerk is op deze manier ook geen kunst. We willen wel Amersfoort verfraaien met mooie kunst, maar echt onderhouden doen we niet. Daarnaast is het een vorm van verloedering die afbreuk doet aan doelen om onder andere meer winkelend publiek te trekken."

De CDA-fractie wil dat het College voor de begrotingsbesprekingen van 2018-2021 een lijst maakt van de te onderhouden kunstwerken in Amersfoort voor de komende 20 jaar. Het gaat vooral om kwaliteitsnormen en begrote kosten voor het onderhoud van de kunstwerken.

Het is vervolgens aan de Raad om eventuele keuzes te maken.