• Desirée Boersma en Benno Kuiper krijgen hun nieuwe Oranjefiets uit handen van Peter van Wijk van Primera Peters.

    Robbert Frank Hagens Photography

Primera Peter's overhandigt originele orangefiets

04-10-2015, 11:20 | Lezersnieuws | Primera Peters

AMERSFOORT - Een originele Oranjefiets. Dat was de hoofdprijs van een bijzondere actie van de Staatsloterij met Primera Peters in Amersfoort. Wie een Staatslot kocht, maakte kans op de knaloranje fiets. Desirée Boersma en Benno Kuiper waren de gelukkigen. "Of eigenlijk mijn zoon", aldus Benno, "want die heeft het formulier ingevuld."

Het doel van de actie was duidelijk te maken dat de Staatsloterij staat voor een gelukkiger en gezonder Nederland. In dat kader ondersteunt de organisatie sportief en recreatief fietsen in heel Nederland. De trekking van het winnende lot werd verricht door notaris Brouwers. "Ik ben hiervoor met een bus vol loten naar de notaris gegaan. Een spannend moment", aldus Peter van Wijk, eigenaar van de Primera aan de Arnhemseweg.

Primera winkel aan de Arnhemseweg / Julianaplein overhandigde Peter Wijk de uiteindelijke winnaars een bos bloemen en de Oranjefiets. Desirée Boersma, van oorsprong Amersfoortse, had niet verwacht de prijs te winnen. "We wonen nu in Amsterdam, maar komen vaak terug naar Amersfoort omdat het hier zo gezellig is."

Benno voegt daaraan toe: "Het is toch geweldig, zo'n buurtwinkel als Primera Peters? Je wordt er nog echt als klant behandeld! Ik koop hier elke maand een set Staatsloten, samen met vrienden. Wel heel leuk dus, dat we nu deze coole fiets winnen. Hij is voor mijn zoon, maar ik ga 'm natuurlijk eerst zelf even proberen."