• Gaat u voor de traditionele oliebol of mag het spannender?

  • Gezelligheid bij Smulweb Kookcollege

Record aantal oliebollen bakken bij Smulweb Kookcollege

14-12-2015, 19:11 | Lezersnieuws | Loesje Houtkoop

Amersfoort, 15 december 2015

Op 31 december gaat Smulweb Kookcollege aan de Nijverheidsweg-Noord een record aantal bijzondere oliebollen bakken.

Vorig jaar stopte de teller bij 2000 stuks, maar dit jaar verwacht Loesje Houtkoop, manager van de kookstudio, een heuse stormloop. Met maar liefst 7 chefs bakken ze de meest bijzondere oliebollen; van bosvruchten-gin-tonic bollen tot zongedroogde tomaat-mozzarella-basilicumbollen. Maarten van der Heide van restaurant RAUW bakt zijn befaamde gedroogde chorizobol. "Natuurlijk hebben we ook traditionele appelbeignets en oliebollen, maar die bijzondere, daarvoor rijd je even om!" zegt Loesje. Op Facebook is er een heuse "OliePoll" in het leven geroepen, de oliebol met de meeste stemmen wordt ook gebakken.

De deuren zijn open van 10.00 tot 16.00 de 31e, dan kunnen alle Amersfoorters een zak met 10 bijzondere bollen komen samenstellen. De bollen zijn €1 per stuk, maar op voorinschrijving krijg je een zak met 15 bollen voor €10. "Bij 100 voorinschrijvingen zorgen wij voor Glühwein!" zegt Loesje. En het record, dat wordt om 16.00 via Facebook bekend gemaakt.

Voor meer informatie:

Website

http://www.smulwebkookcollege.nl/individuele-workshop/1134/oliebollen-met-inhoudafhalen/

Facebook event

https://www.facebook.com/events/110277666011491/110525519320039/