• Presentatie eerste plannen tijdens buurtbijeenkomst

    Schipper Bosch

Schipper Bosch ontwikkelt woningen op kale plek aan Laan van Duurzaamheid

24-02-2017, 09:21 | Lezersnieuws | Femke Berendsen

Nadat het jarenlang stil is geweest rond het braakliggend terrein aan de Laan van Duurzaamheid in Amersfoort gaat er eindelijk wat gebeuren. Ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch heeft overleg met de gemeente Amersfoort over de ontwikkeling van woningen op het stuk grond aan de Rondweg Noord en Laan van Duurzaamheid. Vanavond werden de eerste plannen aan de buurt gepresenteerd.

Als het aan ontwikkelaar Schipper Bosch ligt herrijst op de kale plek aan de Laan van Duurzaamheid een bijzondere woonbuurt. Stedenbouwkundig bureau Vollmer & Partners heeft in opdracht van de ontwikkelaar een plan gemaakt voor 105 woningen, zowel eengezinswoningen als appartementen, voor de vrije sector en sociale woningbouw. Daarnaast zal aan de Rondweg Noord een onbemand tankstation van Shell komen, zonder LPG.

Bijzondere woonwijk

"Wij zijn trots op ons plan en willen graag dat het een bijzondere buurt wordt met een mix van doelgroepen," aldus Edwin de Roos van Schipper Bosch. "We hebben aandacht voor groen en duurzaamheid, niet alleen zullen we bomen en planten plaatsen, maar we onderzoeken ook of bijvoorbeeld gasloos bouwen mogelijk is. De eerste ideeën moeten we nu verder in detail gaan uitwerken."

Procedure

De bouwvlakte aan de Laan van Duurzaamheid was ooit bedoeld als bedrijvenlocatie. Inmiddels heeft de gemeente Amersfoort het opengesteld voor woningbouw. De plannen van Schipper Bosch worden begin maart aan de gemeente gepresenteerd en daarna start de bestemmingsplanprocedure. Naar verwachting kan er in de eerste helft van 2018 gestart worden met de bouw.

Over Schipper Bosch

Schipper Bosch is een prijswinnende ontwikkelaar en belegger die de omgeving op vernieuwende wijze verrijkt. Door gebieden en projecten te (her)ontwikkelen worden plekken gecreëerd die waarde toevoegen. Plekken met kwaliteit, duurzame oplossingen en verbinding tussen gebied, gebouw en gebruiker. Schipper Bosch is onder andere de ontwikkelaar achter De Nieuwe Stad en de kazernewoningen aan de Appelweg in Amersfoort.