Vakjury Sportgala buigt zich over aanmeldingen

06-10-2015, 09:33 | Lezersnieuws | SRO

Op woensdag 25 november vindt het Amersfoortse Sportgala plaats in De Flint. Gemeente Amersfoort, Amersfoortse Sportfederatie en SRO organiseren dit evenement al weer voor de 6e keer.

Deze week buigt de vakjury van het Sportgala zich over de aanmeldingen voor de verschillende categorieën. Zij nomineren drie kandidaten per categorie voor de titels Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg. Daarnaast kiezen zij direct de winnaar in de categorie Special/Masters. De jury krijgt een zware kluif aan het beoordelen van de 30 aanmeldingen in 21 verschillende sporten.

Als alles volgens planning verloopt, worden de nominaties op maandag 12 oktober bekend worden gemaakt. Vervolgens kan er via de website www.amersfoortsportgala.nl worden gestemd op de genomineerden.

De vakjury is ten opzichte van andere jaren iets veranderd van samenstelling. De volgende leden hebben dit jaar zitting: Juliette van Balen (voorzitter ASF), Mik Borsten (organisator hardloopevenementen en duursporter), Ad Guldemeester (Businessclub Amersfoortse Hoogte), Maaike Swets (rector Het Nieuw Eemland), Monique de Bruin (oud-topwielrenster) en Monique Wijngaard-Drost (oud-topzwemster). Onafhankelijk voorzitter zonder stemrecht is wethouder Hans Buijtelaar.

Aanmeldingen voor de Huldiging van de Kampioenen, die op dezelfde dag plaatsvindt, kan nog de hele maand oktober via de website van de Amersfoortse Sportfederatie.