• Siebers ontvangt de prijs uit handen van onderwijsminister Jet Bussemaker (links leraar van het jaar 2014 Femke Cools).

  • Wouter Siebers

Wouter Siebers is Leraar van het Jaar PO 2015

10-10-2015, 17:30 | Lezersnieuws | KPOA

Na een maandenlange selectieprocedure is woensdag 7 oktober bekendgemaakt dat Wouter Siebers uit Amersfoort de Leraar van het jaar is geworden. Siebers ontving de prijs op het lerarencongres in Den Bosch uit handen van onderwijsminister Jet Bussemaker. De verkiezingen voor Leraar van het jaar zijn in het leven geroepen door de onderwijscoöperatie. Naast Siebers zijn er nog drie leraren van het jaar benoemd voor andere onderwijssectoren.

Siebers is Leraar van het jaar vanwege de energie waarmee hij kansen creëert op zoek naar gezamenlijkheid. Hij heeft een duidelijke visie op onderwijs en op het belang van het sociaal emotioneel leren. Bovendien reflecteert deze leraar voortdurend en stelt hij zich ieder jaar een nieuw leerdoel, dat hij weet uit te dragen op het niveau van de klas, school en stichting.

Wouter werkt voor de stichting KPOA (Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort). Hij is leraar op twee scholen binnen die stichting, de Caeciliaschool en de Michaëlschool. Op de scholen was het donderdag feest! 'Samen met de leerlingen hebben we taart gegeten en het jeugdjournaal was in de klas. Voor de leerlingen een fantastische ervaring!'.

Binnen het KPOA maakt Siebers maakt zich hard voor meer aandacht voor het sociaal-emotioneel leren binnen het onderwijs. 'Het is van groot belang leerlingen tijdens hun gehele schoolloopbaan ook te steunen in hun ontwikkeling op het gebied van gedrag. Leren omgaan met de ander maar vooral ook met jezelf. Soms hier te weinig aandacht voor. Dat is ontzettend jammer. Ik pleit voor een preventieve aanpak van gedrag op alle scholen'.

Daarnaast zal Wouter zich het komende jaar onder andere inzetten om aan mannen te laten zien dat werken in het onderwijs geweldig is. 'Op dit moment zijn er te weinig meester in het basisonderwijs en dat is ontzettend jammer. Zowel voor de leerlingen als voor schoolteams. Het evenwicht is zoek. Ik wil laten zien dat het beroep van leraar een prachtvak is waarbinnen je jezelf kunt ontwikkelen, uitdagen en door kunt groeien'.

Siebers is ontzettend gemotiveerd om het komende jaar aan de slag te gaan als ambassadeur voor het primair onderwijs. 'Ik ben ongelofelijk blij met de titel en ben misschien nog wel enthousiaster over het jaar dat nu gaat komen. Als ambassadeur hoop ik samen met andere het onderwijs nog een stukje mooier te maken. Ook wil ik laten zien hoe mooi het onderwijs nu al is. Onderwijs, ik vind het een feest'.