Gezondheid ■ MeanderMC

Meander krijgt herdenkingsplek voor nabestaanden

AMERSFOORT Met een cheque van € 5.000 van Monuta Helpt gaat Meander Medisch Centrum een herdenkingsplek realiseren voor nabestaanden van overleden patiënten van Meander Medisch Centrum.

21 april informatiemiddag over Indolente Non-Hodgkin Lymfomen

AMERSFOORT Op zaterdag 21 april 2018 organiseren Meander Medisch Centrum en patiëntenorganisatie Hematon een informatiemiddag over Indolente Non-Hodgkin Lymfomen. De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.15 uur in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Patiënten, naasten en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Online ziekenhuisdossier MijnMeander verder uitgebreid

Patiënten van Meander Medisch Centrum kunnen vanaf nu in hun patiëntenportaal uitslagen inzien van cel- en weefselonderzoek en uitslagen van onderzoek naar infecties veroorzaakt door bacteriën, virussen, parasieten en schimmels.

OncoTraining: eigen sportruimte voor patiënten met kanker

AMERSFOORT Patiënten die voor de behandeling van kanker zijn opgenomen in Meander Medisch Centrum kunnen voortaan OncoTraining volgen  in een speciale sportruimte op de verpleegafdeling Oncologie en Hematologie. De sportruimte is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Meander.

Dialyse-informatiemiddag op 8 maart in Meander

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum organiseert op donderdag 8 maart, World Kidney Day, van 16.00 tot 18.00 uur een informatiemiddag over dialyse en transplantatie. Mensen met een verminderde nierfunctie die zich willen oriënteren op dialyse en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

MijnMeander: online inzage in eigen ziekenhuisdossier

Meander Medisch Centrum biedt alle patiënten vanaf nu online toegang tot onderdelen van hun eigen ziekenhuisdossier. Via het patiëntenportaal MijnMeander kunnen patiënten onder meer uitslagen van onderzoek bekijken en afspraken maken of inzien. Komend jaar komen er steeds meer mogelijkheden bij.

Navigeren door de neus

Computer helpt bij neusbijholtechirurgie

Nieuwe gedichtenbundel bij geboorte Meanderbaby

AMERSFOORT  Vorige week is de nieuwe Meander gedichtenbundel ‘Vaar je mee’ verschenen. Het boekje bevat gedichten die te lezen zijn op de ziekenhuismuren van de kinderafdeling. Alle baby’s die in Meander Medisch Centrum worden geboren, krijgen het mee naar huis als aandenken. De illustraties in het boekje zijn gemaakt door Marit Törnqvist.

Prostaatkankercafé 19 maart in Meander Medisch Centrum

AMERSFOORT Op maandag 19 maart zijn mannen met prostaatkanker welkom bij het eerste prostaatkankercafé in de regio Amersfoort. De avond is een nieuw initiatief van het Prostaatcentrum Midden-Nederland van Meander Medisch Centrum. Partners zijn welkom, de toegang is gratis.

Online afspraak maken op de poli gynaecologie

AMERSFOORT Online een afspraak maken in het patiëntenportaal MijnMeander. Dat kan op steeds meer poli’s in Meander Medisch Centrum. Wie van de huisarts een verwijzing krijgt voor een afspraak voor een vaginale echografie, kan deze nu zelf inplannen op de polikliniek Gynaecologie.

Beeldschermgebruik en bijziendheid bij kinderen

AMERSFOORT Kinderen die de hele dag dichtbij op een scherm kijken, merken de gevolgen aan hun ogen. Ze hebben steeds vaker een bril nodig om goed veraf te kunnen zien. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Mini-symposium over overmatig zweten in Meander

AMERSFOORT Overmatig transpireren is op het eerste gezicht een simpele aandoening. Maar de schaamte kan groot zijn. Dit kan ertoe leiden dat iemand zich helemaal afsluit van zijn omgeving en ernstige psychische klachten oploopt.

Manometrie geeft impuls aan onderzoek naar brandend maagzuur

AMERSFOORT Voor functieonderzoek bij reflux- of bekkenbodemklachten kunnen patiënten nu terecht in Meander Medisch Centrum. Dankzij de komst van nieuwe apparatuur is het mogelijk om geavanceerd onderzoek te doen van de werking van de slokdarm en de endeldarm, de zogeheten manometrie.

Geslaagde oliebollenactie in Meander voor bedfiets

AMERSFOORT  De decemberactie van de Vrienden voor Meander is méér dan geslaagd. Met de verkoop van oliebollen werd een nettobedrag van 8.705 euro opgehaald. Genoeg voor de aanschaf van een bedfiets en voor nog een extraatje: een scherm met fietsroutes voor extra uitdaging en afleiding.

Nieuwe ambassadeurs voor Vrienden van Meander

AMERSFOORT Robert, Tatum en Floor zijn alle drie patiënt in Meander Medisch Centrum. Vanaf vandaag hebben zij een speciale status: ze zijn de nieuwe ambassadeurs van de Vrienden van Meander.

Pagina's