Gezondheid ■ MeanderMC

Zeldzame tumoren beter en sneller in beeld met nieuwe radioactieve tracer

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum heeft een nieuwe manier om bepaalde zeldzame tumoren in beeld te brengen. Het ziekenhuis maakt hierbij gebruik van de licht radioactieve stof gallium-68-dotatate dat geen bijwerkingen heeft. Het onderzoek heeft grote voordelen voor de patiënt omdat de tumor eerder en scherper in beeld komt.

Celliste Rebecca Wise speelt in MeanderMC

AMERSFOORT Het kamermuziekfestival ‘September me’ tovert dit weekend Amersfoort om tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Ook wordt er muziek naar mensen ‘toegebracht’ die zelf niet in staat zijn om naar een concert toe te gaan. Rebecca Wise speelt zondag Cellosuite no. 1 van J.S. Bach in de Foyer van Meander Medisch Centrum.

Weer Spataderkeurmerk voor Meander MC

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum heeft het Spataderkeurmerk 2017 ontvangen van De Hart&Vaatgroep. Dit keurmerk helpt patiënten een keuze te maken voor een zorgaanbieder die goede spataderzorg biedt.

Lezing voeding bij Parkinson door diëtiste Meander MC

AMERSFOORT Mensen met Parkinson kunnen moeite hebben met voeding. Over dit onderwerp vertelt Melissa van der Plaats op 13 september in het Parkinson Café Barneveld. Melissa is diëtist in Meander Medisch Centrum. Zij vertelt o.a.

Op 8 september open huis Scala Medica in Bunschoten

AMERSFOORT Het nieuwe gezondheidscentrum van Bunschoten-Spakenburg, Scala Medica, wordt officieel geopend op vrijdag 8 september. Belangstellenden kunnen tussen 18.00 en 21.00 uur een kijkje komen nemen tijdens het open huis.

Enjoj: nu als extra in de Mijn Meander app

AMERSFOORT De Mijn Meander app biedt nu een extra mogelijkheid: de app Enjoj. Dit is een gratis app waarin u actuele informatie over Meander vindt, nieuws en artiklen kunt lezen en games kunt spelen tijdens uw verblijf in het ziekenhuis.

Natuurdeuren brengen kleur en sfeer op Intensive Care

AMERSFOORT  Het wit is weg. De kale gangen van de afdeling Intensive Care in Meander Medisch Centrum worden nu opgefleurd door kleurrijke foto’s uit de regio, aangebracht op de deuren van de patiëntenkamers. Dotterbloemen, slootkanten en grazige weiden brengen sfeer waar dat zo hard nodig is, maar ook de Koppelpoort is er te vinden.

Meander ‘steeds beter’ volgens patiënten

AMERSFOORT  Patiënten geven Meander Medisch Centrum een 8,5. Dit blijkt uit een grootschalig patiënttevredenheidsonderzoek dat in het voorjaar is uitgevoerd. Het cijfer is gestegen ten opzichte van de vorige meting in 2016.

Overdracht aan bed: duidelijk en effectief

AMERSFOORT ‘Overdracht aan bed’ geeft patiënten meer inbreng in de zorg die zij krijgen tijdens hun opname in Meander Medisch Centrum. Als de ene verpleegkundige de andere aflost, is de overdracht niet meer achter gesloten deuren, maar bij de patiënt op de kamer. Verschillende verpleegafdelingen werken inmiddels op deze manier.

Extra vitamine D voor zwangere vrouwen: huidige dosering vaak te laag

AMERSFOORT Iedereen heeft vitamine D nodig voor sterke botten en een goede gezondheid, maar veel mensen hebben te weinig vitamine D in hun lichaam.

Rapid Recovery bij heup- en knieprothesen succesvol: kortere opname en minder pijn

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum is in het najaar van 2016 gestart met Rapid Recovery. Dit is een nieuw zorgpad voor mensen die een nieuwe heup of knie krijgen. Dit werkt goed, zo blijkt uit analyse van de resultaten. Het blijkt dat patiënten minder pijn hebben en met name bij de plaatsing van een knieprothese minder morfine nodig hebben.

Adviesteam voor palliatieve zorg van start in Meander

AMERSFOORT In Meander Medisch Centrum is het Palliatief Advies Team van start gegaan.

Borstkankerlintje 2017 voor Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum heeft ook in 2017 het ‘roze lintje’ gekregen van de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN). Dit jaar heeft BVN de criteria van de Monitor Borstkankerzorg aangescherpt. Het ziekenhuis voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Daarom zijn is de mammapoli beloond met het roze lintje.

Meer sfeer en comfort in Galerij Meander

Op 4 juli is in de Galerij van Meander Medisch Centrum een nieuwe wachtplek geopend voor patiënten van de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. Op deze afdeling komen dagelijks honderden patiënten, van jong tot oud, voor onderzoek en behandeling.

Meander doet mee aan landelijk onderzoek naar kanker

AMERSFOORT Onlangs is de honderdste patiënt in Meander Medisch Centrum geïncludeerd  in de CPCT-02 studie voor onderzoek naar de gepersonaliseerde behandeling van kanker. Het gaat om een studie van het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT) in samenwerking met de Hartwig Medical Foundation.

Pagina's