Gezondheid ■ MeanderMC

Kaarten brengen licht voor patiënten en steun voor Vrienden van Meander

AMERSFOORT De Vrienden van Meander zijn gestart met de nieuwe kaartenservice van Kaartje2Go. Hiermee kunnen familie en vrienden op een makkelijke manier een mooie kaart sturen aan een geliefde die in het ziekenhuis ligt. Een deel van de opbrengst is voor projecten die het verblijf van patiënten prettiger maken.

Tenniselleboog nu effectiever behandeld in Meander

AMERSFOORT De tenniselleboog leidt tot veel pijn en ongemak. Bij 80% van de patiënten verdwijnen de klachten gelukkig spontaan binnen zes maanden, maar bij aanhoudende klachten zijn deze vaak lastig te behandelen.

‘Live surgery’ totale knie in Meander

AMERSFOORT Fysiotherapeuten uit de regio konden op 10 november een live operatie bijwonen in Meander Medisch Centrum van de totale knieprothese. Terwijl de ene orthopedisch chirurg op de operatiekamer aan het werk was, gaf de andere orthopedisch chirurg in het Auditorium tekst en uitleg bij de live beelden.

Dag van de Mantelzorg in Meander Medisch Centrum

AMERSFOORT Op 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, worden mantelzorgers op meer dan 200 plaatsen in Nederland feestelijk bij elkaar gebracht en wordt er waardering uitgesproken voor hun bijzondere werk. In Meander Medisch Centrum haken we hierop aan met een stand in de Laan op vrijdag 10 november.

Orthopedie Meander ontvangt travelling fellows

AMERSFOORT Internationaal bezoek op de OK van Meander Medisch Centrum. Zeven ‘travelling fellows’ woonden op 3 november het operatieprogramma bij van orthopedisch chirurgen Rob Nordkamp en Robert Gaasbeek. Ze volgden van nabij een aantal kijkoperaties en operaties van knie en schouder.

Wereld Diabetes Dag 14 november in Meander Medisch Centrum

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum organiseert op dinsdag 14 november, Wereld Diabetes Dag, een informatiemarkt over diabetes. Mensen met diabetes, bezoekers en belangstellenden zijn van harte welkom op de diabetesmarkt, van 9.30 tot 15.30 uur in de Laan van het ziekenhuis.

Dag van gedenken op 2 november in Meander

AMERSFOORT Op donderdag 2 november 2017, Allerzielen, biedt Meander Medisch Centrum de gelegenheid om de mensen te gedenken die het afgelopen jaar in het ziekenhuis zijn overleden. Nabestaanden en medewerkers zijn van harte welkom in de Stilteruimte van het ziekenhuis in Amersfoort.

Groen vinkje voor stomazorg in Meander Medisch Centrum

AMERSFOORT Opnieuw krijgt de stomazorg in Meander Medisch Centrum een groen vinkje van de Stomavereniging. Dit betekent dat de zorg voor mensen met een stoma goed geregeld is. Het ziekenhuis voldoet aan alle kwaliteitscriteria voor goede stomazorg, vanuit het perspectief van stomadragers.

Hart & Vaatcafé 2 november in Meander Medisch Centrum

AMERSFOORT Op donderdag 2 november zijn vaatpatiënten, hun naasten en belangstellenden uit de regio Amersfoort om 19.30 uur van harte welkom bij het Hart & Vaatcafé in Meander Medisch Centrum. De avond staat in het teken van de behandeling van aneurysma en nieuwe ontwikkelingen in de vaatchirurgie, waaronder de hybride OK.

Keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis voor Meander Medisch Centrum

AMERSFOORT Op alle fronten rekening houden met senioren. Dat doet Meander Medisch Centrum goed, volgens de seniorenorganisatie KBO-PCOB. Daarom heeft het Amersfoortse ziekenhuis opnieuw het Keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis ontvangen.

Meander en Hematon organiseren informatiemiddag over leukemie en MDS

AMERSFOORT  Op zaterdag 11 november 2017 organiseren Meander Medisch Centrum en patiëntenorganisatie Hematon een informatiemiddag over twee vormen van leukemie en MDS. De informatiemiddag vindt plaats van 13.30 – 16.30 uur in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Patiënten, naasten en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Informatiemarkt COPD op 15 november in Meander Medisch Centrum

AMERSFOORT Woensdag 15 november is het Wereld COPD Dag. Mensen met COPD, hun naasten en geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de COPD-informatiestands in Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

Landelijke themadag longkanker in Meander Medisch Centrum

AMERSFOORT  Op zaterdag 4 november is er een themamiddag voor mensen met longkanker en hun naasten. Naast informatie is er ook gelegenheid voor ontmoeting met lotgenoten en voor ontspanning.

Nieuwe leerwerkplaatsen geopend

AMERSFOORT Leerwerkplaatsen in Meander Medisch Centrum brengen de opleiding het ziekenhuis in. Stagiaires MBO- en HBO-Verpleegkunde van verschillende onderwijsinstellingen uit de regio leren hier het vak van verpleegkundige in de praktijk.

Drie sterren voor Meander Slaap Waak

AMERSFOORT De ApneuVereniging doet jaarlijks onderzoek naar de zorg bij slaapproblemen zoals Apneu. Het laatste grote onderzoek is van september 2017. Hieraan deden ruim 5100 patiënten mee. De zorg in Meander Slaap Waak wordt in dit onderzoek gewaardeerd me drie sterren.

Pagina's