Lezersnieuws

Speel tegen 3x3 basketball mannenteam

Streetball is een dynamischer variant van basketball, ontstaan op de pleintjes in de Verenigde Staten. Twee teams van elk drie spelers spelen tegen elkaar op een half basketballveld op ??n basket. Inmiddels is 3x3 basketball de grootste urban teamsport ter wereld.

Voorronden NK streetball op Eemplein Amers

Streetball is een dynamischer variant van basketball, ontstaan op de pleintjes in de Verenigde Staten. Twee teams van elk drie spelers spelen tegen elkaar op een half basketballveld op ??n basket. Inmiddels is 3x3 basketball de grootste urban teamsport ter wereld.

Voorronden NK streetball op Eemplein AmersfoortInschrijving gestart

Eemplein in Amersfoort staat zaterdag 12 mei volledig in het teken van de Streetball Masters Tour van de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Naar verwachting circa 60 teams nemen het dan tegen elkaar op in het 3x3 basketballtoernooi, bij de Shooting Challenge en de spectaculaire Dunk Contest.

Vocalgroup Jammin’ met wildcard naar finale Nederlands Koorfestival

Amersfoort – Vocalgroup Jammin’ uit Amersfoort heeft tijdens de voorrondes van het Nederlands Korenfestival genoeg punten behaald om een van de wildcards te bemachtigen voor de landelijke finale op zaterdag 2 juni in Hengelo.

EHBO-cursus in Zielhorst – inschrijving geopend

Zielhorst - Het WijkBewonersTeam Zielhorst heeft in de afgelopen weken, onder de vlag van de Stichting BIAN (Bewoners Initiatieven Amersfoort-Noord, een Vereniging EHBO Zielhorst opgericht en biedt nu een complete cursus EHBO aan.  

Afvalclub Amersfoort - start dinsdag 8 mei

Afvalclub Amersfoort staat voor gezond afvallen. Geen dieet, maar gezonde voeding en recepten. Samen ergens aan werken motiveert. Het groepstraject bestaat uit 8 bijeenkomsten (8 mei - 26 juni). Een keer per week komen we samen.

Plaatsen vrij in een Senia leesclub Kunstgeschiedenis in Amersfoort

Er zijn nog plaatsen vrij in een Senia leesgroep kunstgeschiedenis in Amersfoort.

De groep kiest uit de literatuurlijst van de landelijke organisatie Senia, zie www.senia.nl/pages/Senia/Programma/Kunstgeschiedenis/Boekenlijst%20kunstgeschiedenis

Klimparcours in DierenPark Amersfoort niet af voor meivakantie

Net voor de start van de meivakantie heeft DierenPark Amersfoort een probleem. “Dit jaar waren wij van plan om weer een nieuw deel van de Klim Alles-route aan te leggen, maar ik ben bang dat wij dit niet op tijd afhebben voor de meivakantie”, laat ontwerper Erik van Vliet weten.

Voor iedereen die graag wil zingen

Het Middelpuntkoor in de Amersfoortse wijk Zielhorst is gestart in de zomer van 2015 en telt inmiddels 27 enthousiaste zangers en zangeressen. De belangrijkste missie is om samen muziek te maken.

Doe gratis mee bij ASC'91

Bij handbalvereniging ASC’91 in Amersfoort kun je nu drie keer gratis meetrainen. Heb je nog nooit gehandbald, maar lijkt het je leuk? Meld je dan aan via http://www.asc91.nl/doemee/ 

Pagina's