Lokaal lezersnieuws

Enthousiaste leerlingen optreden Muziekschool bij Hart van Vathorst.

De Muziekschool Amersfoort organiseerde in samenwerking met Het Hart van Vathorst op zaterdag 23 juni voor het tweede achtereenvolgende jaar, zeer geslaagde optredens van de leerlingen als afsluiting van het muziekseizoen 2017-2018.

Amnesty Amersfoort loopt bijna 3000 euro bijeen tijdens Nacht van de Vluchteling

Van zaterdag 16 op zondag 17 juni jongstleden heeft een groep actieve Amersfoorters geld bijeengelopen. De opbrengst van deze loop bedraagt € 2.870,- en gaat naar de Nacht van de Vluchteling, waarvoor in totaal meer dan 1,6 miljoen euro is opgehaald.

Is er een kassucces in de maak op 8 juli a.s.

Ook door Swing Close zal zondag 8 juli a.s. in de grote tuin van het VlinderHuys, samen met het Ministerie van Mooie Liedjes, muzikaal door de tuin gestruind worden. U vindt het VlinderHuys aan de Barchman Wuytierslaan 51, 3819AB in Amersfoort.

Afronding Ganskuijl én start nieuwe buurt

De Ganskuijl is getransformeerd tot een levendige wijk met een mooie mix van koop- en huurwoningen. Het is een bijzonder en groen woongebied geworden, met variatie in bebouwing en een glooiend karakter. Al vanaf 2009 is de Alliantie hier bezig om het gebied aan te pakken.

Wicked Jazz Sounds trapt zomerseizoen Observant af

Stadspodium de Observant breng gedurende de zomermaanden een speciale concertserie op de historische binnenplaats. In samenwerking met Jazz Podium Amersfoort staan zeven buitenconcerten gepland van toonaangevende Nederlandse artiesten.

Rode Kruis Week in Amersfoort van start

Duizenden vrijwilligers gaan komende week, tijdens de Rode Kruis Week, met een collectebus langs de deuren om steun te vragen voor de regionale hulp van het Rode Kruis. Dat gebeurt ook in Amersfoort.

Jeugdzorg legt inkomen gezin plat 

Na 16 jaar lang oorlog tegen Jeugdzorg (Veilig Thuis en tegenwoordig ook de Kinderbescherming) was Sophia Vassiliou zat van de leugens die over haar verteld werden.

De Dubbelster verlengt certificaat Engels onderwijs

Openbare basisschool de Dubbelster heeft sinds het schooljaar 2009-2010 internationalisering als thema en als onderdeel daarvan heeft de school vroegtijdig vreemde talen onderwijs Engels ingevoerd (kort: VVTO Engels).

Amersfoortse Joshua Meijer (19) brengt eerste EP 'Little Hearts' uit.

19-jarige Amersfoorter Joshua Meijer brengt zijn eerste EP uit.

Pagina's