Lokaal lezersnieuws

Kinderworkshops bij Museum Flehite

In de zomervakantie, op zondag 30 juli en zondag 6 augustus, organiseert Museum Flehite twee creatieve kinderworkshops. Zondag 30 juli kunnen kinderen een diorama maken, een soort 3D-schilderij. Zondag 6 augustus staat het maken van een landschapscollage op het programma.

Hoe zit het precies met meenemen van vakantiesouvenirs?

Deze zomer gaan naar verwachting meer dan anderhalf miljoen Nederlanders op vakantie buiten Europa. Dit zijn er meer dan ooit. Uit onderzoek blijkt dat negen op de tien van hen graag leuke producten en souvenirs meeneemt naar huis.

Pasteltekenen in het Toon Hermans Huis

Tijdens deze workshop, bedoeld voor mensen die te maken hebben met kanker, maken de deelnemers kennis met de verschillende technieken van het tekenen met pastelkrijt. Aan de hand van voorbeelden wordt men begeleid om de techniek onder de knie te krijgen en zo tot een mooi resultaat te komen.

Leer uw Android-tablet beter kennen

De Bibliotheek Eemland en Seniorweb organiseren samen de tablet-cursus (Android) voor beginners vanaf dinsdag 1 augustus. Deze cursus is bedoeld voor volwassenen en senioren die de beginselen van hun Android-tablet onder de knie willen krijgen.

Workshopprogramma Inspiratiefestival 033 bekend

Bezoekers kunnen maar liefst 20 workshops bijwonen op het Inspiratiefestival op 10 september a.s. van 11.00 tot 17.30 uur. Dit festival vindt voor de tweede keer plaats in de groenrijke omgeving van Het Groene Huis aan de Schothorsterlaan 21, mooi in het midden van de stad.

Iets DOEN voor depressieve tienermeiden

Het vrouwennetwerk Bewust Ondernemende Vrouwen (BOV) organiseert twee keer een driedaagse voor meiden tussen de 12 en 19 die last hebben van depressieve gevoelens.

5-daagse cursus Kristangle

Kristangle is een creatieve meditatievorm (yoga voor de hersenen). Het werkt ontspannend maar is vooral enorm leuk om te doen.

Literaire avond met schrijver Murat Isik over Wees onzichtbaar

Woensdag 30 augustus organiseert de Bibliotheek Eemland in samenwerking met de Algemene Boekhandel een literaire avond met Murat Isik over zijn roman Wees onzichtbaar. Ivan Borghstijn, al jaren een vertrouwd gezicht in het boekenvak en groot boekenkenner, verzorgt het interview met Isik.

Introductiecursus geloof

Vanaf donderdagavond 14 september organiseren het Leger des Heils en de Nederlands Gereformeerde kerk Amersfoort Noord samen een Alphacursus. Dat is een introductie in het christelijk geloof. Locatie is het Leger des Heilsgebouw in de wijk Zielhorst.

Opening De Fietswerkplaats op de Zwaaikom

Donderdag 20 juli opent wethouder Tigelaar de nieuwe locatie van De Fietswerkplaats. Voorheen was De Fietswerkplaats gevestigd op het Neptunusplein, maar door de komst van de Aldi was verhuizing noodzakelijk.

Pagina's