• Archief BDUmedia

Aanhouding na brand op Ariaweg

AMERSFOORT Op dinsdagavond vond op de Ariaweg een afvalbrand plaats. Na onderzoek arresteerde de politie een mogelijke verdachte.

De Ariaweg en omgeving zijn de afgelopen maanden al vaker opgeschrikt door buitenbranden. Deze keer ging het om een kast die in brand is gestoken tegen de hekken van de slooppanden. De politie heeft het gebied afgezet en maakt er een plaats delict (PD) van. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Rond 23.10 uur kregen politie en brandweer de melding dat er op een parkeerterrein aan de Ariaweg iets in brand stond. Het bleek te gaan om een hoeveelheid afval dat tegen een lantaarnpaal was geplaatst. Ten gevolge van de brand raakte de lantaarnpaal beschadigd. De brandweer slaagde erin om de brand snel te blussen en de politie zette de omgeving af voor nader onderzoek. Tijdens dit onderzoek werden meerdere getuigen gehoord en kwam een mogelijke verdachte in beeld. Deze man, een 49-jarige inwoner van Amersfoort, werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

De politie zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat er nog meer getuigen zijn die een bijdrage kunnen leveren aan het onderzoek. De politie komt graag in contact met deze getuigen of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online

melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het meldformulier op Politie.nl.