• Keistadnieuws

Agenten doen aangifte van poging tot doodslag

AMERSFOORT De politie is nog steeds op zoek naar de persoon of personen die in de afgelopen nieuwjaarsnacht lawinepijlen op agenten hebben afgeschoten, meldt opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht in de uitzending van 4 januari. Twee agenten werden geraakt door het vuurwerk. Eén agent raakte daarbij gewond. Beide agenten hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Het begon allemaal rond middernacht. Meerdere groepen jongeren trokken door de wijk De Koppel en de surveillerende politieagenten mengden zich er tussen. Ook in de wijk Kruiskamp waren jongeren op straat. Daar werden agenten bekogeld met lawinepijlen. Eén agent raakte gewond in zijn gezicht toen een vuurpijl vlakbij zijn hoofd ontplofte. Een andere agent kreeg een vuurpijl tegen zijn been.

48 AANHOUDINGEN De Mobiele Eenheid kwam erbij en uiteindelijk werden 48 personen aangehouden. Zij zijn gehoord en hebben een boete gekregen. Maar het is vooralsnog onduidelijk wie die vuurpijlen heeft afgeschoten op de agenten.

GETUIGEN Daarom roept de politie getuigen van de ongeregeldheden op zich te melden. Mensen die foto's of filmpjes hebben gemaakt waarop te zien is wie het vuurwerk gooide, worden verzocht deze te uploaden op www.politie.nl.

Met informatie kan iedereen terecht bij de tiplijn, tel. 0800-6070 of bel met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.