Amersfoortse scholieren denken na over duurzame toekomst

AMERSFOORT Amersfoortse scholieren uit Havo 5 en Vwo 6 presenteren op donderdag 15 april hun profielwerkstuk over duurzaamheid. Een jury bestaande uit Niels van Geenhuizen van Arcadis Nederland, Dirk Kaan van Stadslab 033, Janko Pietryga van de Rotary, Rogier Rammers van de Rotary en wethouder Bertien Houwing bepalen welke werkstukken het beste zijn. De winnende scholieren ontvangen een geldprijs en een wisselbokaal voor de school.

Er is grote belangstelling om bewust met energie om te gaan en duurzaamheid te bevorderen, volgens de gemeente Amersfoort. In 2014 is een lokaal initiatief gestart om een uitdaging over deze thema's te organiseren tussen middelbare scholen in Amersfoort. Het sluit aan op het verplichte onderdeel 'profielwerkstuk' dat alle 5 Havo en 6 Vwo leerlingen maken. Het doel van de wedstrijd is bewustwording en kennismaking, dan wel samenwerking van scholen met bijvoorbeeld de gemeente, universiteit en bedrijfsleven. Voorbeelden van profielwerkstukken over duurzaamheid kunnen zijn: rijstafval als biobrandstof, zelfhelend beton of energiezuinige scholen.

De wedstrijd wordt georganiseerd door Rotaryclub Amersfoort-Stad en gemeente Amersfoort. Het is de derde keer dat de scholieren kunnen meedoen aan de wedstrijd. Scholieren maken een profielwerkstuk met het thema duurzaamheid. Vorig jaar wonnen scholieren van 't Hooghe Landt.