• Naast burgemeester Bolsius zijn verschillende politici, buurtbewoners en jeugdwerkers aanwezig bij het debat vanavond.

    Keistadnieuws

Bolsius over onrust in De Koppel: 'Zaak tot op de bodem uitzoeken'

AMERSFOORT 'Ontoelaatbaar' noemt burgemeester Lucas Bolsius de daden van enkele jongeren in de wijk De Koppel. Tijdens Oudjaarsnacht liep het net als vorig jaar uit de hand en moest de Mobiele Eenheid zelfs optreden. ,,Ik ben zelf naar de Meridiaan gegaan om op de locatie polshoogte te nemen en heb kunnen zien dat de politie en ME de situatie zeer professioneel en beheerst aanpakten."

 

Jeroen van der Veer

 

Tot op dat moment zag de burgervader dat het, ondanks enkele kleine incidenten, een rustig Oud en Nieuw was. ,,Overdag en ook een groot deel van de avond was het beeld van het verloop van Oud en Nieuw dat het allemaal goed en beheersbaar verliep", zag Bolsius. ,,Dat beeld veranderde helaas in de loop van de avond in de Meridiaan waar naar aanleiding van een autobrand politie ingezet moest worden, die vervolgens belaagd werd door een grote groep jongeren die de politie bewust en gericht bestookte met lawinepijlen. Dit gedraag is uiteraard ontoelaatbaar."

Op basis van videobeelden zijn er 48 jongeren aangehouden, zij worden door de politie verhoord. ,,Deze zaak zal tot op de bodem worden uitgezocht, waarbij het van belang is in kaart te brengen om welke jongeren het gaat en welke strafbare feiten er zijn gepleegd", benadrukt de burgervader.

Naast de aanhoudingen in de Meridiaan zijn er vijf autobranden geweest en is er een aantal aanhoudingen verricht vanwege brandstichting, vernieling en verstoring openbare orde.