• AS Media

Controle Amersfoort: 23 bekeuringen

AMERSFOORT De politie heeft donderdagavond een grootschalige verkeerscontrole aan de Meridiaan. Dit gebeurde onder meer in samenwerking met de gemeente Amersfoort, de Belastingdienst en de AVIM (Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel). Tussen 17.00 en 22.00 uur zijn in totaal 43 voertuigen gecontroleerd en 23 bekeuringen voor diverse feiten uitgeschreven.

De bekeuringen zijn uitgedeeld voor bellen tijdens autorijden (2); scherpe uitstekende delen (3); gebruikmaken van het verdrijvingsvlak (1); gladde banden (4); lekke uitlaat (3); ontbreken kentekenplaat of juist gebruik hiervan (3); niet tonen kentekenbewijs (1); niet dragen van autogordel (1); barst in voorruit (1); kapotte verlichting (2); rijden zonder rijbewijs (2); een brommer is uit het verkeer genomen voor technisch onderzoek.

Daarnaast heeft de politie 307 bestuurders laten blazen, een automobilist had teveel alcohol gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Een persoon stond gesignaleerd en had nog een boete openstaan voor 137 euro die hij moest voldoen, een persoon is aangehouden op grond van de Vreemdelingenwet en een derde persoon is aangehouden voor de wet Wapens en Munitie.