• Jeroen van der Veer

Dubbel feest voor baby Rebel

AMERSFOORT Het is zondagochtend als Rebel met een gulle lach om zich heen kijkt. In de woonkamer hangen slingers en vandaag is de grote dag; de meest besproken baby van het afgelopen tijd viert haar eerste verjaardag. Ze doet dit in goede gezondheid en daarmee komt de grootste wens van ouders Johnnie Drieënhuizen en Anne Marlijn Häuserer uit.

Jeroen van der Veer

 

Want wat zag de wereld er negen maanden geleden anders uit. Hypothalamus hamartoom zorgde ervoor dat Rebel soms wel veertig epileptische aanvallen per dag had en een ingreep in Amerika was noodzakelijk om hier een einde aan te maken. Er kwam een crowndfundactie en er werd vanalles ingezet om geld bij elkaar te krijgen voor de in Nederland uitbehandelde Rebel.

Daarin slaagde men en inmiddels is de operatie in Amerika achter de rug. Baby Rebel is als herboren en ook de rest van het het gezin zit weer vol energie. ,,Het besef van de turbulentie van die periode komt nu pas", bekent Anne Marlijn. ,,Ik kijk Johnnie soms wel eens aan en dan zeggen we 'dat hebben we met z'n allen toch maar mooi geflikt' tegen elkaar."

ACTIES Na de diagnose kwamen er diverse acties. Zo werd een festival georganiseerd en werd er een stichting opgericht. ,,De automatische piloot is aan gegaan en is vrijwel nooit uitgeschakeld geweest." In Amerika verbleef het gezin zo'n tien weken en dat was alles behalve een vakantie. ,,De operatie is zelfs een keer uitgesteld", blikt Anne Marlijn terug. ,,De diagnose bleek toch iets anders en daardoor moesten er meer onderzoeken komen. Uiteindelijk werd ze twee weken later geopereerd."

Terwijl Anne Marlijn met Rebel in het ziekenhuis was, wachten Johnnie met zoon Nesta op het verlossende telefoontje. ,,De woorden 'Het is gelukt' vergeet ik nooit meer. Dat moment was emotioneel en dat was waar we al die tijd voor knokten."

Nadat Rebel uit het ziekenhuis was ontslagen, kon het gezin in Amerika nog even een paar dagen genieten. ,,We trokken het land door. Soms gewoon 100 kilometer over de snelweg rechtdoor. We genoten enorm. We gingen dan rustig ergens zitten en daarna weer verder. Even geen verplichtingen, veel mooie dingen zien en de natuur hadden echt een helende werking."

RENOVATIE Inmiddels is het gezin al enkele weken thuis en daar troffen ze bij thuiskomst een gerenoveerd huis aan. ,,We hebben de afgelopen tijd veel hulp gehad en daar zijn wij iedereen erg dankbaar voor. Er is bijna een ton aan geld opgehaald. Als Rebel straks wat ouder is, kunnen wij haar met trots vertellen over haar eerste levensjaar."

In de herfst vertrekt het gezin opnieuw naar Amerika, waar Rebel een 'APK' krijgt. ,,Artsen zeggen dat ze genezen is, maar negen maanden na de operatie kunnen ze pas echt zeggen of de operatie is geslaagd. Toch heeft Rebel sindsdien geen enkele epileptische aanval meer gehad en gaat het super goed." Op haar geboortekaartje staat de tekst 'When she wakes, she will move mountains' en zo is het maar net.

Label:

Baby Rebel